Door: Joulz

18-12-2017

Hoe zit het met de terugleververgoeding zonnepanelen?

Denkt u aan zonnepanelen voor uw bedrijfspand? Een prima investering, want met een PV-installatie wekt u elektriciteit op die u zelf kunt gebruiken. Produceert u meer dan u nodig heeft? Dan heeft u recht op de terugleververgoeding voor zonnepanelen.

Sluit de juiste overeenkomst af

Honderd procent groene stroom. Dat wilt u bereiken met de nieuwe zonnepanelen op uw dak. De meeste elektriciteit gebruikt u zelf. Maar op dagen dat de zon volop schijnt, wekt u soms meer op dan u nodig heeft. Het teveel aan stroom levert u tegen een vergoeding terug aan het net. Aan het einde van het jaar wordt dat door uw energieleverancier gesaldeerd. Maar let op! Om de terugleververgoeding zonnepanelen te kunnen ontvangen, moet u een overeenkomst hebben getekend. Zowel met uw energieleverancier als met uw netbeheerder.

Speciale elektriciteitsmeter nodig

De hoogte van de terugleververgoeding voor uw zonnepanelen verschilt per energieleverancier. Hoeveel u ontvangt, staat in uw energiecontract. Uw leverancier wil natuurlijk precies weten hoeveel kilowatt u teruglevert. Daarom bent u verplicht een brutoproductiemeter, ook wel teruglevermeter, te laten plaatsen. Deze elektriciteitsmeter registreert nauwkeurig hoeveel stroom uw zonnepanelen opwekken en hoeveel u teruggeeft aan het net. Ook goed om te weten voor uzelf!

Subsidie op zonne-energie

Minder stroom inkopen, teveel aan stroom verkopen … Dat levert u behoorlijk wat op. Daar staat tegenover dat u wel moet investeren in uw PV-installatie. Om u tegemoet te komen, stelt de overheid de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE) ter beschikking. Dit is een exploitatiesubsidie voor duurzame energie-installaties. Bij groene stroom liggen de kosten per kilowattuur iets hoger. De SDE-subsidie compenseert dat en maakt groene stroom ook voor uw organisatie rendabel.

Terugleververgoeding ook voor uw zonnepanelen?

Investeren in zonnepanelen rendeert, ook voor uw bedrijf of instelling. Laat u wel goed informeren over de regels, voorschriften en procedures. De adviseurs van Joulz staan voor u klaar. Zij berekenen u graag voor hoe uw zonnepanelen maximaal profijt opleveren. En zij kennen de wegen naar de terugleververgoeding zonnepanelen.

Neem contact op