Door: Joulz

23-02-2017

Verzwaren elektra-aansluiting? Denk om deze aandachtspunten

Stel, u neemt een extra productielijn in gebruik. Of u verwelkomt een grote groep nieuwe medewerkers die allemaal een werkplek nodig hebben. Dan kan het zijn dat u de capaciteit van uw energieaansluiting moet vergroten. Ofwel uw elektra-aansluiting moet verzwaren. Maar hoe?

Veelgestelde vragen over verzwaring elektra

Voor een verandering in uw organisatie heeft u meer vermogen nodig. En dus staat er boven aan uw to-dolijst: ‘verzwaren elektra-aansluiting’. Dat klinkt wellicht eenvoudiger dan het is. Want naar welk niveau wilt u verzwaren? Hoe bewerkstelligt u de verzwaring het meest (kosten)efficiënt? Wat zijn de consequenties voor de hoofdzekering en de andere onderdelen van uw installatie? Is uw bestaande bekabeling nog steeds geschikt? En wat gaat het kosten om het verzwaren van uw elektra-aansluiting te realiseren? U heeft vast meer vragen dan antwoorden.

Elektra verzwaren begint bij mijnaansluiting.nl

Voor het verzwaren van uw elektra-aansluiting gaat u naar mijn aansluiting op de website van Joulz. Daar kunt u stapsgewijs aangeven wat uw situatie is. Er zijn verschillende manier om extra vermogen af te nemen. Stel, u heeft nu genoeg aan 160 kVA, maar de nieuwe situatie in uw bedrijf vereist straks 630 kVA. Dan heeft u wellicht een grotere hoogspanningsaansluiting van uw netbeheerder nodig. Is die voldoende, dan is een zwaardere transformator misschien een optie. Of twee transformatoren in plaats van één. Joulz loodst u stap voor stap door uw aanvraag.

Verzwaren elektra-aansluiting aanvragen bij netbeheerder

Een verzwaring van uw elektra-aansluiting vraagt u altijd aan bij de netbeheerder. Hoe dan ook! Of de verzwaring nu vóór of achter de hoofdaansluiting plaatsvindt. Bij de netbeheerder staat u geregistreerd binnen een bepaalde categorie. Een wijziging brengt vaak een wijziging van de kosten met zich mee. Houd inzicht in uw energiekosten, anders komt u misschien voor onwelkome verrassingen te staan. Laat u goed adviseren door de specialisten van Joulz. Zij berekenen én regelen alles voor u. Dus streep ‘verzwaren elektra-aansluiting’ maar door op uw to-dolijst!