Door: Joulz

23-02-2017

Wanneer moet ik mijn hoofdzekering verzwaren?

Klapt uw hoofdzekering er regelmatig uit? Dan bent u toe aan een capaciteitsverhoging van uw elektriciteitsvoorziening. U moet uw hoofdzekering verzwaren, want kennelijk heeft u extra vermogen nodig. Is uw machinepark misschien uitgebreid of heeft u nieuwe laadpalen?

Aansluiting of transformator verzwaren?

Er zijn verschillende manieren om te verzwaren. Misschien is het in uw situatie nodig om een grotere netbeheeraansluiting aan te vragen. Daarvoor kunt u direct contact opnemen met uw netbeheerder. Soms vervangt de netbeheerder alleen de hoofzekering in de meterkast door een zwaarder exemplaar. Maar een andere keer moet een monteur de inkomende kabel van het elektriciteitsnet vervangen. Het kan ook zijn dat een aanpassing in uw middenspanningsinstallatie volstaat. In dat geval heeft u wellicht een grotere transformator nodig, of twee transformatoren in plaats van één. Dat kan een voordelige manier zijn om uw hoofdzekering te verzwaren, maar het vergt wel een eenmalige investering. Tenzij u de transformator huurt, natuurlijk.

Consequenties van het verzwaren van de hoofdzekering

Het verzwaren van uw hoofdzekering kan forse consequenties hebben voor uw elektriciteitsrekening. Want het is goed mogelijk dat u straks zo veel vermogen krijgt aangeboden, dat u net in een andere tariefgroep valt. Zit u in een hogere tariefgroep, dan zijn uw maandelijkse energielasten uiteraard ook hoger. Maar de vraag is hoeveel hoger. En kan dat niet anders voor de specifieke situatie in uw bedrijf? Het is zinvol om alle mogelijkheden zorgvuldig af te wegen.

Hoofdzekering verzwaren? Win advies in!

Hoe weet u nu welke verzwaring het best past bij uw situatie? Daar kunnen de specialisten van Joulz u bij helpen. Zij lopen alle mogelijkheden met u door en zetten de eenmalige investeringen en maandelijkse kosten naast elkaar. De eerste tip alvast voor een goed kostenoverzicht: meld elke verzwaring aan bij de netbeheerder, of die nu voor of na hoofdvoeding plaatsvindt!