Door: Joulz

18-12-2017

Wat kan ik met een gas data logger?

Verbruikt u minder dan 170.000 m3 gas per jaar, dan bent u niet EVHI-plichtig. Wilt u toch inzicht in uw gasverbruik? De gasdatalogger van Joulz biedt uitkomst. Ook als u energiebesparingen wilt realiseren!

Datalogger voor gasverbruik < 170.000 m3 per jaar

Een gasdatalogger registreert hoeveel gas u verbruikt. Hij slaat de meetdata op en als uw meetbedrijf leest Joulz de data automatisch uit. Afhankelijk van de meetdruk, berekenen we vervolgens het verschil tussen de stand die uw datalogger aangeeft en de hoeveelheid gas die u daadwerkelijk heeft verbruikt. Daar zit altijd een verschil tussen, veroorzaakt door schommelingen in druk en temperatuur. Hiervoor gebruiken wij verschillende rekenmethodes, goedgekeurd door de Meetcode Gas RNB. Pas als we precies weten wat uw reële gasverbruik is, sturen we de gegevens door naar uw netbeheerder. En hij stuurt u op zijn beurt een factuur die ook echt klopt.

Energiebesparingen binnen handbereik

Wat kan ik met een gasdatalogger, vraagt u zich wellicht af. Naast het berekenen en factureren van uw reële gasverbruik dan. Nou, met het meetinstrument zelf niet veel meer. Maar gebruikt u de gasdatalogger in combinatie met onze aanvullende diensten, dan is dat de basis voor scherp energiemanagement. Met de e-DataPortal ziet u bijvoorbeeld in één overzicht hoeveel gas u verbruikt. U kunt uw meetgegevens analyseren en uw verbruik bijsturen als u dat nodig vindt. Dankzij een slimme configuratie van meters en dataloggers zijn besparingen dus binnen handbereik.

Basis voor beheer en onderhoud

De gegevens van uw gasdatalogger laten ook opvallende fluctuaties zien. Een plotselinge of gestage toename van uw verbruik bijvoorbeeld. Is er ergens een energielek dat aandacht vraagt? Een brander die gereinigd moet worden? Of een oven die zo ver in rendement is gedaald dat het tijd is te investeren in een nieuwe? U achterhaalt het snel dankzij de nauwkeurige gegevens van uw datalogger. Wij beseffen dat de aanschaf van een gasmeter met datalogger een investering vergt. Past die nu niet in uw financiële plannen? Tegen een vast bedrag per maand kunt u een gasinstallatie huren bij Joulz. Wij denken graag met u mee!

Neem contact op