01-03-2018

Welke gasmeter heb ik nodig?

Gasmeters zijn er in verschillende maten. De capaciteit van een gasmeter wordt aangegeven met de letter G. Voor kleine bedrijven volstaan kleinere meters: G40, G65 of G100. Maar grote bedrijven hebben behoefte aan het zwaardere werk. Welke gasmeter past bij u?

Gasmeters van G40 tot G1000

Voor een kantoorpand of wooncomplex met blokverwarming is een kleine gasmeter meestal wel voldoende, een G40, G65 of G100. Maar staat u aan het hoofd van een groot industrieel productiebedrijf of een petrochemisch concern? Dan is uw gasverbruik vele malen hoger en heeft u ook een grotere gasmeter nodig. De grotere gasmeters variëren van G160 tot G1000. Welke gasmeter heb ik nodig, zult u zich afvragen.

Uitgaan van opgesteld vermogen

Het is belangrijk dat de capaciteit van de gasmeter is afgestemd op uw daadwerkelijke gasverbruik. Dat wil zeggen: op uw totaal opgesteld vermogen. Let hierbij goed op de pieken in uw gasvraag. Want ook al draait een installatie 95% van de tijd op halve kracht, de uren dat hij op volle kracht moet draaien, zijn bepalend. Het is dus best mogelijk dat u een grotere gasmeter nodig heeft dan gedacht. Een te kleine gasmeter is sowieso niet wenselijk. Dat leidt onvermijdelijk tot storingen in uw gastoevoer.

Laat u goed adviseren

Weet u niet welke gasmeter u nodig heeft? Geen probleem, dat berekent u snel met de gasmodule van Joulz. U ziet direct welke meter geschikt is voor uw verbruik. U hoeft alleen uw jaarverbruik, het gecontracteerd vermogen en de meet- en netdruk van uw installatie in te vullen. Maar denk om de gaspieken! Wellicht moet u het maximaal opgesteld vermogen meenemen in de berekening. Twijfelt u? Vraag onze gasspecialisten gerust om advies.

Neem contact op