Door: Joulz

02-03-2018

Welke hoogspanningstransformator heb ik nodig?

Stel, uw bedrijf heeft een elektriciteitsaansluiting nodig vanaf 175 kVA. Van uw netbeheerder krijgt u een speciale hoogspanningsaansluiting. Maar u moet vervolgens zelf zorgen voor een transformator die de spanning omzet naar een voltage waarmee u kunt werken. Maar hoe?

Hoe meer vermogen, hoe groter de transformator

Voor de aanschaf van een nieuwe hoogspanningstransformator heeft u de hulp nodig van specialisten. Zij bouwen de transformator in een transformatorstation in. Dat station bestaat in grote lijnen uit drie componenten. Eén: een installatie waar uw aansluiting binnenkomt. Twee: de transformator die de hoogspanning transformeert tot het gewenste voltage. En drie: een verdeelinstallatie die de stroom distribueert over uw eigen net. Hoe meer vermogen u nodig heeft, hoe zwaarder en groter de hoogspanningstransformator zal zijn.

Beste plek voor de hoogspanningstransformator

Welke transformator u moet hebben, hangt niet alleen af van uw vermogensvraag. Wij houden ook rekening met de ruimte die u voor het transformatorstation beschikbaar heeft. En wat dacht u van de locatie? Mogelijk heeft u het transformatorstation gepland op de erfgrens, naast de parkeerplaats bijvoorbeeld. Wat nu als dat ver van de plek is waar het vermogen nodig is? Bij de koelinstallatie 100 meter verderop bijvoorbeeld. Door de vele meters leiding heeft u onherroepelijk last van spanningsverlies. Is dat acceptabel? Kan uw installatie dat aan? Of is het slimmer de hoogspanningstransformator te verplaatsen, dichter bij de koelcel?

Win in het bouwproces advies in

Een betrouwbare en passende hoogspanningstransformator is cruciaal voor de continuïteit van uw bedrijf. Daarbij is het een behoorlijke investering. Laat u daarom goed adviseren. Het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium van het (ver)bouwproces, zodat u uit de beste opties kunt kiezen. De hoogspanningsspecialisten van Joulz denken graag met u mee!

Meer informatie?

Neem contact op