Elektronisch Volume Herleidings Instrument (EVHI)

Je bent ondernemer en je verbruikt gas. Veel gas. Dan is de kans groot dat je wettelijk verplicht bent om een EVHI op je gasmeter te laten aansluiten. Een EVHI? Ja, dat is kort voor Elektronisch Volume Herleidings Instrument. Joulz legt het je uit.

Een gasmeter met EVHI

170.000 m3. Kom je boven die hoeveelheid gas per jaar, dan heb je een Elektronisch Volume Herleidings Instrument nodig. Waarom? Omdat de temperatuur van gas schommelt. Omdat de druk schommelt. En omdat die schommelingen je gasmeting verstoren. Met andere woorden: de hoeveelheid gas die je gasmeter registreert, is nooit gelijk aan de hoeveelheid die je verbruikt. Denk je nu: nou en? Zo groot kan dat verschil toch niet zijn? Toch wel. Zeker als je gasverbruik boven 170.000 m3 komt. Het is maar goed dat een EVHI dan verplicht is. Geen dure verrassingen voor je.

Schommelingen in temperatuur en druk

Overtuigd? Dan nog even over die schommelingen in temperatuur en druk. Hoe meet het Elektronisch Volume Herleidings Instrument die dan? Nou, dat is een technisch verhaal. Bij elke puls van de gasmeter verrekent het EVHI de schommelingen. Het instrument geeft een herleid verbruik aan bij een temperatuur van 0° Celsius en een absolute druk van 1,01325 bar. Wat dat betekent? Dat jij zeker bent van een zorgvuldige registratie. Het Elektronisch Volume Herleidings Instrument registreert altijd de hoeveelheid gas die je ook echt hebt verbruikt. Niet meer en niet minder.

Jij onderneemt; wij regelen

Overtuigd! En nu? Laat dat maar aan Joulz over. Wij zetten eerst de juiste EVHI in je gasmeter. Daarna werkt het als volgt. Het instrument registreert je herleide en dus je reële gasverbruik. Wij lezen de data uit, controleren die en sturen die door naar je netbeheerder. Daarna ontvang je een factuur die ook echt klopt. Je betaalt dus nooit te weinig, maar ook nooit te veel. En je hebt geen omkijken naar de administratieve kant van je EHVI. Kun jij mooi doen waar jij energie van krijgt: ondernemen.

Gasmeetinstallatie kopen of huren

Inzicht en zekerheid. Dat krijg je als je het juiste Elektronisch Volume Herleidings Instrument op je gasmeetinstallatie hebt zitten. Daar zie je ongetwijfeld de voordelen van in. Maar wat nu als je niet wilt investeren in de aanschaf en het onderhoud? Voor een vast bedrag per maand kun je bij Joulz een gasmeter met EVHI huren. Onze specialisten adviseren je graag over de beste optie in jouw situatie.

Joulz zet AAN tot nieuwe energie

Heb je ook een gasvraag aan Joulz?

Ja, ik wil contact

Deze meter delen?