Gasmeting

Welk type aansluiting u ook heeft, Joulz realiseert voor u de juiste oplossing voor uw gasmeting. Voor een correcte verrekening en glashelder inzicht in uw gasverbruik.

  • Slimme gasmeters voor elke capaciteit
  • Gascorrectie-apparatuur (EVHI)
  • Datalogger voor actuele meetdata

Gasmeters en méér

Zeker voor u als grootverbruiker is een correcte gasmeting van belang. Voor de facturering vanuit uw netbeheerder of energieleverancier. Maar ook voor uzelf. Want hoe meer inzicht u heeft in uw verbruik, hoe beter u invulling kunt geven aan effectief energiemanagement.

Gasmeters voor elke capaciteit

Joulz heeft voor de grootzakelijke markt gasmeters voor elke toepassing. Slimme telemetriemeters, op afstand uitleesbaar, voor elke capaciteit. Het is belangrijk goed te berekenen wat die capaciteit moet zijn en dat u een gasmeter heeft die precies bij uw verbruik past. Een te kleine meter zou immers de continuïteit in uw gasvoorziening in gevaar kunnen brengen. Maar een te grote gasmeter wilt u ook niet. Want hoe groter de meter, hoe hoger de kosten die uw netbeheerder aan u doorberekent.

 

Via onze gasmodule ziet u zo welke gasmeterconfiguratie u nodig heeft. Twijfelt u? Onze adviseurs rekenen het graag met u door.

Gasmeting met EVHI

Verbruikt u per jaar méér dan 170.000 m3 gas, dan is gasmeting met EVHI wettelijk verplicht. Dit Elektronisch Volume Herleidings Instrument corrigeert de invloed van temperatuur en druk op uw gasafname. Joulz integreert EVHI in uw gasmeting, zodat uiterst nauwkeurig wordt geregistreerd wat u daadwerkelijk verbruikt.

Datalogger

Met Joulz beschikt u over een meetverantwoordelijke die een slimme en betrouwbare gasmetingsinstallatie voor u ontwerpt, plaatst en onderhoudt. Ook een datalogger kan deel uitmaken van die installatie. Via een dataloger worden uw meetdata automatisch doorgestuurd naar uw netbeheerder of energieleverancier. U zelf kunt de meetresultaten inzien via uw e-DataPortal. Daarmee beschikt u altijd over actuele gegevens die u nodig heeft om gericht te sturen op uw energieverbruik.

Neem contact op Vraag een Offerte aan