Klapt je hoofdzekering er regelmatig uit? Dan ben je toe aan een capaciteitsverhoging van je elektriciteitsvoorziening. Het is raadzaam om je hoofdzekering te verzwaren, want kennelijk heb je extra vermogen nodig. Is je machinepark misschien uitgebreid of heb je een extra laadpalen laten plaatsen zonder gebruik van Smart Charging?

Aansluiting of transformator verzwaren?

Er zijn verschillende manieren om te verzwaren. Misschien is het in jouw situatie nodig om een grotere aansluiting bij de netbeheerder aan te vragen. Daarvoor kun je direct contact opnemen met je netbeheerder. Maar wij kunnen je er ook bij helpen, scheelt jou veel gedoe! Hoe we dat doen lees je hier. Soms vervangt de netbeheerder alleen de hoofzekering in de meterkast door een zwaarder exemplaar. Maar het kan ook zo zijn dat een monteur de inkomende kabel van het elektriciteitsnet moet vervangen. Een andere mogelijkheid is een aanpassing aan je middenspanningsinstallatie. Dat is niet altijd mogelijk, maar in veel gevallen wel. En dan heb je wellicht een grotere transformator nodig, of twee transformatoren in plaats van één. Dat kan een voordelige manier zijn om je hoofdzekering te verzwaren, maar het vergt wel een eenmalige investering. Tenzij je de transformator huurt, natuurlijk.

Consequenties van het verzwaren van de hoofdzekering

Het verzwaren van je aansluiting kan forse consequenties hebben voor je elektriciteitsrekening. Want het is goed mogelijk dat je straks zoveel vermogen krijgt aangeboden, dat je net in een andere tariefgroep valt. Zit je in een hogere tariefgroep, dan zijn de maandelijkse energielasten uiteraard ook hoger. Maar de vraag is: hoeveel hoger? En kan dat niet anders voor de specifieke situatie van jouw bedrijf? Laat het ons weten, dan kijken we graag met je mee.

Hoofdzekering verzwaren? Win advies in!

Hoe weet je nu welke verzwaring het best past bij jouw situatie? Daar kunnen wij bij helpen. Samen lopen we alle mogelijkheden met je door en we zetten de eenmalige investeringen en maandelijkse kosten naast elkaar. De eerste tip alvast voor een goed kostenoverzicht: meld elke verzwaring aan bij de netbeheerder, of die nu voor of na hoofdvoeding plaatsvindt!