Energie inkopen voor alle aansluitingen

Tony Carels werkt al twaalf jaar voor Gemeente Rotterdam en is de laatste vier jaar als contractbeheerder inhoudelijk bezig met de energieaansluitingen van de gemeente. Dat zijn er in totaal 1.772 actief voor elektriciteit en 388 actief voor gas. “Voor al die aansluitingen kopen wij een bepaalde hoeveelheid kilowattuur en/of m3 gas in. Dan praat je onder andere over lantaarnpalen, kinderboerderijen, zwembaden en bijvoorbeeld het stadhuis.”

Zo doen wij het: wij verslimmen ons meterpark, ondersteunen onze afnemers en staan voor duidelijke facturatie.

Verbruik monitoren dankzij koppeling e-DataPortal

Verbruik monitoren dankzij koppeling e-DataPortal

“Het verbruik is de verantwoordelijkheid van de afnemers.” Hoewel Tony Carels als contractbeheerder tot de meter verantwoordelijk is voor de energielevering, ondersteunt hij zijn afnemers. “Als een leegstaand kantoor veel energie verbruikt, trekken wij bijvoorbeeld aan de bel. Het energieverbruik kunnen wij monitoren dankzij de koppeling van ons aansluitingenregister met de e-DataPortal van Joulz. Voorwaarde is natuurlijk wel dat ons meterpark is voorzien van meters, die op afstand uitleesbaar zijn.”

Eén overzichtelijke factuur voor alle aansluitingen

Eén overzichtelijke factuur voor alle aansluitingen

Naast monitoren van het energieverbuik is een andere belangrijke taak van Tony Carels het zorgen voor een overzichtelijk facturatietraject. “Wij willen onze administratieve processen vereenvoudigen en krijgen daarbij hulp van Joulz. Voorheen ontvingen wij voor iedere aansluiting een factuur. Nu zijn we overeengekomen dat alle aansluitingen op één factuur komen, met een gespecificeerde bijlage.” Ook heeft Gemeente Rotterdam contact met Joulz over een 100 procent verslimming van het meterpark. “Dan kunnen we het totale gemeentelijke verbruik monitoren.”