Een inkoopstation: noodzakelijk voor jouw middenspanningsinstallatie

Een inkoopstation: noodzakelijk voor jouw middenspanningsinstallatie

Op het moment dat je een nieuwe aansluiting, grootverbruik natuurlijk, aanvraagt bij de netbeheerder krijg je een opdracht terug: je moet zelf een inkoopstation of inkoopruimte verzorgen. Bouwkundig dan. Die ruimte moet voldoen aan de eisen van de netbeheerder, dus dat kun je niet zelf. Joulz kan dat wel voor je doen. Wij werken al jaren samen met alle regionale netbeheerders, dus de regels en eisen zijn voor ons bekend terrein. Tevens heb je naast het inkoopstation ook een ruimte nodig voor de transformator. Daar wordt de middenspanningsinstallatie neergezet. Deze twee ruimtes noemen we bouwkundige ruimtes.

De optimale inrichting voor jouw inkoopstation

De optimale inrichting voor jouw inkoopstation

Op het moment dat de bouwkundige ruimtes ingericht worden is het belangrijk om goed na te denken over jouw toekomstplannen op het gebied van energie. Wil je meerdere laadpalen voor de deur laten plaatsen? Of ben je van plan om zelf energie op te wekken met behulp van zonnepanelen? Dan kunnen we dat direct meenemen in het ontwerp van jouw installatie. Daarnaast vragen we je om na te denken over waar je inkoopstation en de transformator geplaatst wilt hebben.

Vraag advies aan
Inpandig, buiten je pand of een geïntegreerd inkoopstation

Inpandig, buiten je pand of een geïntegreerd inkoopstation

De inrichting van jouw inkoopstation en transformator station kan op drie verschillende manieren:

  • Je plaatst een inkoopstation en de transformator inpandig. Bouwkundig wordt er een aparte ruimte gemaakt voor zowel een inkoopstation als de transformator. Als dit past in de bouwkundige voorziening of in het nog te bouwen pand is dit de meest fraaie optie. Waarom? Omdat je geen losstaand station naast je pand nodig hebt.
  • Je plaatst het inkoopstation buiten je pand. Er wordt een aparte ruimte geplaatst op een plek buiten je bedrijfspand. De transformator plaatsen we inpandig of in een compactstation ook buiten je pand. Deze optie wordt bijvoorbeeld gekozen indien de inkoopinstallatie op grote afstand van je transformator wordt geplaatst.
  • Je plaatst een inkoopstation buiten je pand, in een transformatorstation met geïntegreerde inkoopruimte. Op deze manier heb je één aparte ruimte buiten je pand waar zowel de transformator als de inkoopruimte in geplaatst worden. Dit is bijvoorbeeld handig als er een parkeerterrein naast dit station aanwezig is. Op die manier kun je de laadpalen direct vanuit dit station voorzien van elektriciteit.

Welke optie past het beste bij jouw bedrijf?

Contact
Hier moet je op letten bij een inkoopstation

Hier moet je op letten bij een inkoopstation

Er is dus voor elke energievraag een passende oplossing. Maar welke keuze maak je? Wij geven je vrijblijvend advies zodat jij de beste keuze kunt maken. En we denken met je mee over de toekomst. Want wil je het pand nu snel betrekken maar over twee jaar verduurzamen? Dan kun je daar je middenspanningsinstallatie alvast op inrichten. Denk je erover na om volledig zelfvoorzienend te worden? Ook dan houden we daar rekening mee in ons ontwerp. Op die manier ben je voorbereid op de toekomst en kom je niet voor nare verrassingen te staan. Zorg ervoor dat je vroegtijdig advies inwint over jouw energievoorziening, dat scheelt veel extra kosten achteraf. Joulz helpt je daar graag bij.

Vraag advies aan