Gasmeetinstallatie op maat

Hmmm. De gasmeting G40 t/m G100. Klinkt dat als abracadabra? We zullen het uitleggen. Voor je gasverbruik heb jij een gecontracteerde aansluitcapaciteit. Een gasaansluiting waar je een vast bedrag per maand voor betaalt. Het tarief is afhankelijk van de capaciteit van je gasmeter. Wat je nodig hebt, is dus een gasmeter die daar precies bij aansluit. Niet te klein, vanwege het risico op storingen. Maar ook niet te groot. Want hoe groter je gasmeter, hoe hoger de aansluit- en transportkosten op je gasrekening. Tot zover heel logisch toch?

Gasmeting G40 t/m G100 voor jou?

Maar nu. Hoe bepaal je welke gasmeetinstallatie bij jou past? Kijk, in veel grootzakelijke toepassingen is de gasvraag relatief klein. Denk maar aan kantoorpanden of wooncomplexen met blokverwarming. In zulke situaties is een gasmeter van het type G40, G65 of G100 doorgaans toereikend. Je capaciteit is dan 40 tot en met 160 kuub gas per uur. Welk type gasmeter jij nodig hebt? Dat bereken je met onze gasmodule. Twijfel je? Vraag ons gerust om hulp.

EVHI: correctie op druk en temperatuur

Nog iets. Wat je gasmeter meet, is nooit exact wat je verbruikt. Hoe hoger de druk en hoe lager de gastemperatuur, hoe meer energie er in 1 m3 gas zit. Dat is de gaswet van Boyle en Gay-Lussac. Heb je een grote aansluiting? Dan kan dat verschil flinke impact hebben op de meting en dus ook op de verrekening. Dat wil je niet. Daarom integreert Joulz het Elektronisch Volume Herleidings Instrument (EVHI) in je meter. Die registreert precies wat je verbruikt. Niet meer en niet minder.

Datalogger met overzichten en tabellen

Klinkt goed. Is er nog meer? Jazeker! In je gasmeting G40 t/m G100 kunnen wij ook een datalogger opnemen. Dit apparaat stuurt je meetgegevens automatisch door naar ons, zodat wij ze gecontroleerd kunnen doorsturen naar je netbeheerder. Via de e-DataPortal kun je alle informatie altijd volgen. Handig voor je eigen energiemanagement. En hoe het zit met ontwerpen, plaatsen en onderhouden van je gasmeting G40 t/m G100? Dat doet Joulz natuurlijk ook. Alles in één bij één bedrijf.