Energiemeter nodig? Zo zorg je voor een happy flow!

O ja! Je hebt nog een energiemeter nodig. Een elektriciteitsmeter, brutoproductiemeter of gasmeter. Voor je nieuwe bedrijfspand of voor een bestaande aansluiting. Samen met Joulz regel je het snel. Gelukkig. Gewoon een kwestie van deze vier stappen volgen.

STAP 1 Wees op de hoogte: je sluit drie overeenkomsten af

Het overkomt de beste. Je hebt gas of stroom nodig. De transportovereenkomst met je netbeheerder heb je net getekend. Krijg je ineens te horen dat je nóg twee contracten moet afsluiten. Hoe zit dat? Nou zo. Een grootverbruiker is wettelijk verplicht om drie partijen te contrateren: de netbeheerder (zoals Stedin), de meetverantwoordelijke (zoals Joulz) en de energieleverancier (zoals Eneco). Met de netbeheerder spreek je het vermogen van je aansluiting af. Maar de energie moet dan nog geleverd en gemeten worden. Daarom sluit je ook een leveringscontract af met de energieleverancier. En een meetcontract met Joulz.

STAP 2 Laat Joulz je helpen om de juiste meter te kiezen

Even terugspoelen. Voor je het meetcontract afsluit, wil je natuurlijk de juiste meter kiezen. Een elektriciteitsmeter die past bij je gecontracteerd vermogen én het spanningsniveau van je aansluiting. Een gasmeter in precies de goede maat. Of een brutoproductiemeter voor je zonnepanelen. Alleen met de juiste meter heb je nauwkeurig inzicht in je verbruik of opwek. En ontvang je dus een eerlijke factuur. Misschien heb je wel meer dan één meter nodig. Of wil je meerdere energieleveranciers op één aansluiting (MLOEA) contracteren. Zoveel ondernemers, zoveel meters. Laat Joulz met je meedenken. Doen we graag, en goed!

STAP 3 Geef je gegevens door, te beginnen met de EAN-code

Oké. Je kunt wel wat keuzehulp gebruiken. Logisch. Mogen wij dan je gegevens? Allereerst de EAN-code van je aansluiting. Die krijg je van je netbeheerder. Op basis van de EAN-code raadplegen wij het aansluitregister voor alle technische specificaties. Dat scheelt weer! Maar met nóg meer gegevens kunnen wij je aanvraag nog beter afhandelen. En sneller! Waarmee maak je ons blij? Dat hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Samen zorgen we dat je precies de juiste meter krijgt. En niet voor onnodig hoge kosten komt te staan. Jij blij, wij blij. Een happy flow! O, en bij spoed? Stuur je aanvraag dan niet via de website. Bel ons even!

STAP 4 Met al deze gegevens kunnen wij je goed en snel helpen

  1. De EAN-code van je aansluiting (European Article Number, krijg je van de netbeheerder)
  2. Het gecontracteerd vermogen (staat in de transportovereenkomst met de netbeheerder)
  3. De naam en contactgegevens van de projectleider van je netbeheerder (handig bij spoed!)
  4. Of je zonnepanelen hebt of wenst (dan kunnen we alle meters in één keer regelen)
  5. Of je laadpalen hebt of wenst (of misschien wel een heel laadplein voor elektrische auto’s)
  6. Of je MLOEA hebt of wenst (handig als je verbruik en teruglevering apart wilt verrekenen)
  7. En tot slot natuurlijk: je KvK-nummer, je bedrijfsgegevens én je contactgegevens