Stroom terugleveren ondanks netcongestie

Stroom terugleveren ondanks netcongestie

Het aantal bedrijven en consumenten wat zelf duurzame energie opwekt door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen groeit sterk. Meestal wordt het overschot aan opgewekte energie terug geleverd aan het net. Door netcongestie is dit echter niet altijd mogelijk. Er is in dan te weinig ruimte op het net om deze energie op te slaan. Dit raakt zowel de bedrijven die stroom willen terug leveren, als bedrijven die stroom willen afnemen. Deze problemen kun je tegengaan door middel van energieopslag, zodat je de energie tijdelijk opslaat en op een geschikt moment teruglevert.

Later gebruik van opgeslagen energie

Later gebruik van opgeslagen energie

De duurzame energie wordt bijvoorbeeld opgewekt door zonnepanelen of windturbines. Wanneer er op dat moment geen behoefte is aan de energie, kan deze worden opgeslagen door de batterij. Hier wordt de stroom opgeslagen voor een later moment, time shifting dus. Dit maakt het mogelijk om de overdag opgewekte energie ’s nachts te gebruiken. De stroom die hiervoor nodig is, wordt eerst uit de batterij gehaald. Pas wanneer deze batterij leeg is, ga je stroom uit het net halen. Hierdoor gebruik je zo veel mogelijk je eigen duurzame energie!

Extra capaciteit door energie opslag

Extra capaciteit door energie opslag

Met het opslaan van je energie creëer je extra capaciteit. Deze capaciteit kan voor meerdere doeleinden worden ingezet. Denk hierbij aan peak shaving en time shifting. Zo zet je jouw batterij zo efficiënt mogelijk in. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden met deze extra capaciteit.

Neem contact op
Specialist in duurzame energie

Specialist in duurzame energie

Joulz heeft ruime ervaring met het zelf opwekken en opslaan van energie. Hierdoor is alle kennis in huis voor de optimale inzet van een batterij in jouw energiesysteem. We denken met jouw situatie mee en geven je een passend advies, maken een ontwerp en realiseren je energie opslag.