Joulz Laadoplossingen B.V.

Dit is de eerste acquisitie die Joulz uitvoert sinds zij onderdeel is van 3i Infrastructure Group. De Nederlandse divisie van de laadpaaloperator gaat verder als Joulz Laadoplossingen B.V. De activiteiten bevinden zich voornamelijk in Nederland en het betreft ruim 3.000 laadpunten. Het GreenFlux EV charging platform, welke geen deel uitmaakt van de acquisitie, blijft wel onderdeel van de propositie. GreenFlux en Joulz Laadoplossingen B.V. blijven dus nauw samenwerken.

Jan Verheij, directeur Joulz, is blij met de acquisitie: “De vraag naar elektrisch vervoer neemt hard toe. Niet alleen de groei in elektrische bedrijfsauto’s neemt toe, maar we zien de vraag groeien in de transport- en openbaar vervoer sector. Dit betekent dat er ook veel meer laadinfrastructuur nodig is. Dankzij de acquisitie groeit Joulz in expertise en kunnen we ook dit belangrijke onderdeel van de realisering van de energie transitie aanbieden bij onze klanten. Wij gaan de volgende groeifase in met Joulz om de strategie waar te maken: Joulz zet AAN tot nieuwe energie.”

Cloud-based EV charging en slimme laadtechnologie

GreenFlux startte in 2011 met de bouw van een laadnetwerk in Nederland en is uitgegroeid tot een leidende exploitant van slimme laadinfrastructuur voor bedrijven. De Nederlandse onderneming ontwikkelde haar eigen software platform om laadpalen aan te sturen. Sinds 2015 wordt dit platform aangeboden aan laadpaalexploitanten in binnen- en buitenland. GreenFlux is uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van cloud-based EV charging en slimme laadtechnologie.

Jurjen de Jong, CEO GreenFlux, vertelt ‘’Wij hebben negen jaar ervaring met het plaatsen van slimme laadpalen in Nederland. Wij ondersteunen nieuwe spelers bij het opzetten van EV laadnetwerken met behulp van onze slimme software en diensten. Onze strategie focust zich op groei in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Daarom hebben we besloten om onze Nederlandse laadpalentak af te splitsen. Hierdoor kunnen we ons volledig focussen op de doorontwikkeling van het EV charging platform en met de verkoopopbrengsten de internationale groei verder financieren. Wij hebben in Joulz een sterke speler gevonden die ideaal gepositioneerd is om de activiteiten te versterken en verder te laten groeien.’’