Welkom bij Joulz

Wat leuk dat je bij Joulz komt werken.

We heten je van harte welkom als collega binnen onze organisatie.

Op deze pagina staat alle informatie die voor jou als nieuwe medewerker

van toepassing is. Scroll naar beneden om alle informatie door te lezen.

 

CAO & Arbeidsvoorwaarden

Joulz maakt deel uit van de sector Netwerkbedrijven. In deze sector geldt de cao NWb. Afhankelijk van het type contract dat je afsluit, is deze cao volledig of gedeeltelijk op jouw arbeidsovereenkomst van toepassing. Daarnaast geldt onze bedrijfs-cao.

In het document HR Bedrijfsregeling vind je de regelingen die aanvullend op de bedrijfs-cao en cao NWb gelden. Sommige artikelen in de bedrijfsregeling zijn aanvullingen op onderwerpen die ook in de bedrijfs-cao zijn geregeld. Andere artikelen betreffen juist zaken die daar niet in zijn geregeld.

 

 

Salaris

Salaristabel 

Bij Joulz kun je rekenen op een goed en marktconform salaris. Hieronder vind je onze salaristabellen. De cao salarisschalen zijn van toepassing bij een cao arbeidsovereenkomst. Heb je een functiecontract, dan gelden de functiecontractsalarisschalen.    

Flexbudget

Het FlexBudget is een maandelijks geldbedrag naast je salaris en is een percentage van je bruto maandsalaris. Het percentage is afhankelijk van je salarisschaal. In de HR bedrijfsregeling vind je meer informatie over hoe het FlexBudget is opgebouwd. Je kunt je FlexBudget maandelijks laten uitbetalen of je kunt het besteden aan de volgende producten:

 

Extra vakantiedagen kopen

  • Vakantiegeld in één keer laten uitbetalen in mei
  • Fiets (en fietsverzekering, fietsaccessoires en –onderhoud) voor gebruik voor woon-werkverkeer
  • Aanvulling op je reiskostenbudget voor woon-werkverkeer

Bring Your Own Device
Je kunt in veel gevallen bij ons je eigen telefoon ook zakelijk gebruiken. Dit noemen wij Bring Your Own Device (BYOD). Je geeft jezelf daarmee optimale flexibiliteit. Daarnaast draag je bij aan de duurzaamheidsvisie van Joulz omdat je geen extra telefoon nodig hebt. Je krijgt een passende maandelijkse vergoeding als je je eigen telefoon gebruikt.

 

 

Pensioen

Als je bij Joulz werkt neem je automatisch deel aan de ABP Pensioenregeling. Het ABP biedt je een middelloonregeling met maximaal fiscale pensioenopbouw en uitgebreide dekkingen. Joulz betaalt 70% van de premie voor jou, het overige gedeelte betaal je zelf via je bruto maandsalaris. Wil je meer informatie over de pensioenregeling en de premies? Kijk dan op de website van het ABP. Via Mijn ABP heb je na je indiensttreding altijd zelf actueel inzicht in je pensioenopbouw.  

Je bouwt drie soorten pensioen op: 

Let op: wanneer je niet getrouwd bent en samenwoont (of gaat samenwonen) is het belangrijk dat je zelf je partner aanmeldt bij ABP voor het nabestaandenpensioen. 

Heb je bij je vorige werkgever pensioen opgebouwd? Dan kun je dit meenemen naar het ABP via een verzoek tot waardeoverdracht. 

ANW hiaatpensioenverzekering

Indien je voor je AOW-leeftijd komt te overlijden dan kan dit gevolgen hebben voor de financiële situatie van jouw partner. Daarom kun je je verzekeren tegen het inkomensverlies. Sluit je bij a.s.r. een ANW hiaatpensioenverzekering af en kom je te overlijden, dan krijgt je partner maandelijks een bedrag uitgekeerd. Dit stopt als je partner de AOW-leeftijd (max. 69 jaar) heeft bereikt. 

 
Je kunt op vrijwillige basis deelnemen. De premie wordt ingehouden op je bruto salaris zodat je een bruto/netto voordeel krijgt. Als je je binnen twee maanden na je indiensttreding of binnen twee maanden na het aangaan van een nieuw partnerschap opgeeft, dan vraagt a.s.r. geen gezondheidswaarborgen. De afspraken gelden tot 1 mei 2021. In de werknemersbrochure ANW-Hiaatpensioen en op de website van a.s.r. lees je meer over de verzekering en de hoogte van de premie.

 

 

Werktijden

De werktijden bij Joulz zijn zo geregeld dat we tussen 8.00 uur en 17.00 uur een goede dienstverlening voor de klanten bieden. Als medewerker werk je 40 uur per week, tenzij je andere afspraken maakt.

 

 

Ziekte & verzuim

Ziekte
We hechten veel waarde aan jouw gezondheid en motivatie. Ons verzuimbeleid is er daarom op gericht om verzuim zo veel mogelijk te voorkomen en te beperken. Lukt dit niet, dan is het belangrijk te weten wat er gaat gebeuren. Ons stappenplan helpt je hierbij door kort en duidelijk aan te geven wie welke acties uitvoert.

Ziektekostenverzekering
Je kunt deelnemen aan onze collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea. Dan ontvang je naast uitstekende zorg en extra dekking ook een aantrekkelijke korting op je premie. De korting geldt ook voor je familieleden. Je berekent de premie op de website van Zilveren Kruis Achmea onder de naam ‘Stedin Groep’. Sluit je naast je basisverzekering ten minste één aanvullende verzekering af dan ontvang je van ons een werkgeversbijdrage van € 30,- bruto per maand. 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Arbeidsongeschiktheid kan grote financiële gevolgen hebben. Daarom bieden we je de mogelijkheid om je te verzekeren tegen inkomensverlies als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Sluit je bij Loyalis een collectieve arbeidsongeschiktheid verzekering af, dan weet je zeker dat je bij arbeidsongeschiktheid 70% van je laatst verdiende loon blijft ontvangen. 

Je krijgt 30% korting op de premie en bovendien betalen wij een groot deel van de premie voor jou. De premie wordt bovendien ingehouden op je bruto salaris zodat je voor relatief weinig geld verzekerd bent van inkomen. Op de website van Loyalis lees je meer over de verzekering, de keuzes die je hebt en bereken je ook de hoogte van je premie. In de folder lees je meer informatie. 

 

 

Reizen  

We zijn een duurzaam bedrijf. Als medewerker kun je een directe bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2 uitstoot door duurzaam te reizen. Daarom stimuleren we graag het duurzaam reizen. Reis je met het OV naar je werk, dan verstrekken wij aan jou een OV Vrij abonnement 2e klasse. Naast je woon-werk en zakelijke OV reizen kun je dit abonnement ook privé gebruiken.  

 

In plaats van het OV Vrij abonnement kun je ook kiezen voor de vaste reiskostenvergoeding. Wij vergoeden 13 cent per kilometer over een maximale reisafstand van 60 kilometer enkele reis. Met je FlexBudget kun je dit aanvullen tot 19 cent netto per kilometer.  

 

Daarnaast rijden we steeds vaker met elektrische bedrijfsauto’s en leaseauto’s. Ook maken we voor ons zakelijk verkeer gebruik van deelauto’s.

 

Op onze locaties zijn weinig parkeermogelijkheden. Daarom geldt daar een beperkt parkeerbeleid. Je krijgt een parkeerplaats op basis van je reisafstand en het reistijdverschil tussen eigen vervoer en openbaar vervoer.