Technische voorbereiding op de toekomst

Het Haga Ziekenhuis in Den Haag is in 2014 flink uitgebreid. Aan de locatie aan de Leyweg zijn onder meer het Juliana Kinderziekenhuis, het Geboortecentrum, het Ronald McDonaldhuis en een OK-complex toegevoegd. Dat vroeg om een goede technische voorbereiding op de toekomst.

Ik heb veiligheid en samenwerking hoog in het vaandel staan. Het Haga Ziekenhuis hecht daar evenveel belang aan: we werken nu aan de installatie van de toekomst. Fijn dat we daar ons steentje aan kunnen bijdragen.

Maurice Mutsaers

Installatieverantwoordelijke Joulz

Bedrijfszekerheid

Bedrijfszekerheid

Met de uitbreiding van het ziekenhuis is het Haga Ziekenhuis het grootste ziekenhuis van de regio Haaglanden. Voor een ziekenhuis is altijd toegang tot elektriciteit letterlijk van levensbelang. Bedrijfszekerheid staat daarom centraal. Hiertoe heeft het gebouw 18 installaties, 25 trafo’s en 3 noodstroomaggregaten.

Onze rol & uitdaging

VolkerWesselHaga is verantwoordelijk voor het onderhoud & beheer van Haga’s installaties. Die partij heeft ons gevraagd de rol van installatieverantwoordelijke te vervullen. Om continue bedrijfsvoering zo veel mogelijk te waarborgen, zijn wij bij alle fasen van het project betrokken: de verbouwing, testen van installaties en het tekenwerk.

In onze rol ontzorgen wij zowel de interne technische dienst als VolkerWesselHaga. In samenwerking met alle partijen hebben we diverse tests uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de installaties in geval van een grote calamiteit goed werken. We zijn nu bezig met een verdere verdiepingsslag voor het onderhoud en de vervanging van installaties: zo is het ziekenhuis klaar voor de toekomst.