Locatie: Eindhoven
Type locatie: High Tech Campus
Aantal laadpunten: 72

Wat doe je als het elektrisch vervoer naar je locatie toeneemt? Dan ben je natuurlijk op zoek naar een laadinfrastructuur. Maar ook de ambities van de High Tech Campus in Eindhoven zelf, om zich te richten op Smart Mobility, zorgde ervoor dat ze bij ons aanklopte. Er moest een oplossing geboden worden zodat de medewerkers hun elektrisch vervoer kunnen laden, maar ook om ervoor te zorgen dat Tech Campus zelf kan experimenteren met Smart Mobility.

Slimme oplaadpunten experiment

Slimme oplaadpunten experiment

Het VIBe project werd opgestart, om zo te kunnen experimenteren met slimme oplaadpunten. En wij hebben de complete laadpaalinfrastructuur hebben voor onze rekening genomen. En hoe we dat gedaan hebben? Eerst keken we of het elektriciteitsnetwerk niet overbelast raakt als veel auto’s in hetzelfde gebied tegelijk worden opgeladen. Na het ontwerpen hebben we de laadpalen aangesloten. Na het uitvoeren van de testen voor Smart Charging waren de oplaadpunten klaar voor gebruik!

Greenflux Services & Operations Platform

Greenflux Services & Operations Platform

Inmiddels zijn er in totaal 72 laadpunten gerealiseerd! Deze laadpunten zijn verdeeld over meerdere parkeergarages van de Campus. Wat ook handig is, dat de oplaadpunten zijn aangesloten op de software van GreenFlux, het Greenflux services & Operations Platform (GSOP). Daarmee kunnen we de laadpunten aansluiten en slim laten laden. Ook gebruiken we deze software voor het verrekenen van laad-transacties.

Wil jij ook aan de slag met meerdere laadpunten bij jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.