Le Duc Fine Food. Bekend? Vast niet. Als je in Nederland woont dan. Hoe anders is dat in de rest van Europa, Azië of Amerika. Daar staat Le Duc Fine Food voor Nederlandse kwaliteitssnacks. Vegetarische snacks op basis van groente, fruit, aardappelen en kaas.

“Joulz is goed in de voorbereiding, de uitvoering én de terugkoppeling”

Extra productielijn

Extra productielijn

“Wij richten ons voor 95 procent op de export,” zegt directeur Dick den Hertog. En dat werkt uitstekend. Zo blijkt uit de groei die het bedrijf doormaakte sinds de oprichting in 1998. “We exporteren nu naar veertig landen.” Niet zo gek dus dat het onlangs tijd was voor een forse capaciteitsuitbreiding. Le Duc Fine Food kreeg er een derde productielijn bij. Inclusief inpakstraat en een reusachtige vriestoren. En dat betekende ook een samenwerking met Joulz. Want ja, door die extra productielijn moest de stroom worden opgehoogd van 1260 kVA naar 2000 kVA.

Drie uitdagingen

Drie uitdagingen

Wow. Wat een verschil in stroom. Wat betekende dat technisch gezien? Daar weet projectmanager Bram Deij van Grandis Engineering alles van. “Joulz heeft twee oude trafo’s eruit gehaald en twee nieuwe erin gezet. Plus de bekabeling geregeld natuurlijk.” Makkelijk? Nou, nee. “Joulz stond voor drie grote uitdagingen. Ten eerste moest de stroomvoorziening van de vriestoren intact blijven. We wilden de monteurs natuurlijk graag aan het werk houden. Ten tweede was de temperatuur in de traforuimte te hoog. Die moest Joulz dus naar beneden zien te krijgen door goede ventilatie. En ten derde bleek er sprake van een constructiefoutje. Bij lekkage zou er misschien regenwater naar de transformatoren kunnen stromen. Dat foutje heeft Joulz snel en vakkundig gefikst. Net als de andere uitdagingen. Petje af.”

Goed geregeld

Goed geregeld

Dick en Bram. De twee mannen zijn enorm te spreken over de samenwerking met Joulz. Dick noemt vooral de klantgerichtheid als pluspunt. “Joulz is snel, efficiënt en goed. In de voorbereiding, de uitvoering én de terugkoppeling. Ik wist precies waar ik aan toe was met Joulz. Heel fijn.” Bram vult aan dat Joulz zelfs extreem snel is. “De totale klus, dus inclusief alle uitdagingen, heeft Joulz in drie dagen volbracht. In drie dagen! We begonnen zaterdagochtend van 5 tot 7 uur met het afschakelen, loskoppelen en opruimen van de oude trafo’s. Voor de stroomcontinuïteit had Le Duc een noodstroomvoorziening georganiseerd. En op maandag en dinsdag hebben we de boel afgebouwd. Ik zou Joulz zeker aanbevelen als energiepartner. Ze komen hun afspraken na. Ze pakken goed door. En alles is heel netjes geregeld!”