Plussize grootgebruiker

Als er één bedrijf is dat ontzettend veel energie gebruikt, is het een datacentrum. Al die computers en communicatiemiddelen die via internet met elkaar verbonden zijn. Al die gegevens die vliegensvlug worden beveiligd en gedeeld. Daar is gigantisch veel elektriciteit voor nodig. En natuurlijk een state-of-the-art netwerk dat alle meters en kabels efficiënt aan elkaar koppelt. Want hoe meer je verbruikt, hoe belangrijker energiemanagement is. “Joulz heeft ons heel goed geadviseerd bij het ontwerpen en onderhouden van het hoogspanningsnet.”

 

“Met Joulz als energiepartner is onze PUE-factor verbeterd. Dit door een energetisch goed ontwerp van onze hoogspanningsinstallatie waardoor de energieverliezen verder zijn beperkt.”

Maximale waarde

Maximale waarde

Het hoogspanningsnet van een datacentrum is gebonden aan gemeentelijke regels. De gemeente stelt randvoorwaarden voor de energie-efficiëntie, uitgedrukt in Power Usage Effectiveness (PUE). Veel bedrijven halen de noodzakelijke PUE-waarden niet. Vaak omdat er sprake is van verouderde installaties en inefficiënte voedingen. “Met Joulz als energiepartner is onze PUE-factor verbeterd. Dit door een energetisch goed ontwerp van onze hoogspanningsinstallatie waardoor de energieverliezen verder zijn beperkt.”

Hoge beschikbaarheid

Hoge beschikbaarheid

De beschikbaarheid van datacentra is opgedeeld in vier levels: TIER 1 tot en met TIER 4. Deze levels staan voor de continuïteitsgarantie die de hardware kan geven. Een TIER 1-centrum biedt 99,67 procent beschikbaarheid en een TIER 4-centrum 99,99 procent. Een netwerk uit de categorie TIER 4 is opgewassen tegen de meest ernstige technische ongelukken. De server blijft beschikbaar, in 99,9 procent van de gevallen dan. Joulz streeft er altijd naar om met het ontwerp en de bijbehorende beveiligingsstudie het hoogste TIER-level te bereiken. Is dat ook jouw energieambitie? Laat het ons weten. We staan je graag met raad en daad bij.