Slim laden. Hoe werkt dat?

De naam zegt het al. Smart Charging is slim laden. Dynamisch laden. Hoe werkt dat? Door middel van een online, cloud-based programma zorgen wij dat alle auto’s bij jouw laadpunt zo snel mogelijk worden volgeladen. Daarbij gaat het om twee dingen. Ten eerste jouw laadcapaciteit: wat heb je beschikbaar? Ten tweede de elektrische auto’s: welke heeft de meeste elektriciteit nodig? Dan wordt het beschikbare vermogen via de laadpalen over de auto’s verdeeld. Dat noemen we load-balancing. Meer informatie over Smart Charging en zakelijk laden lees je in onze whitepaper. Download hem hier.

Tot tien keer meer laadpalen

Geen onnodige belasting van je aansluiting. En ook geen onnodige verzwaring. Dat is het voordeel van Smart Charging. We geven een voorbeeld. Stel, je hebt een vermogen van 88 kW beschikbaar. Dan denk je misschien: doe mij maar vier laadpalen van 22 kW. Maar wij zeggen: wat denk je van tien? Met Smart Charging kan het gewoon. Door het gebruik van load-balancing loop je namelijk niet het risico dat je capaciteit wordt overbelast. Zo helpt Joulz bedrijven aan wel tien keer meer laadpalen op dezelfde aansluiting.

Voor grote en kleine bedrijven

Heb je een groot of klein bedrijf? Een grote of kleine meterkast? Geen antwoord is goed of fout.  Smart Charging is voor iedereen. Wat betekent dat voor jou? Joulz weet hoe het zit. Sterker nog, we lopen voorop als het gaat om cloud-based Smart Charging. Wij zoeken voor je uit hoe er zo veel mogelijk mensen op zo veel mogelijk laders bij jou kunnen laden. En natuurlijk hoe je kosten kunt besparen. Want je netaansluiting verzwaren betekent meer vastrecht betalen. Dat is nergens voor nodig met Smart Charging.

Nog duurzamer: koppeling met zonnepanelen

Heb je trouwens zonnepanelen? Dan heb je dubbel zo veel plezier! Koppel je laadpalen, en als het vermogen dan even niet voldoet, wordt de energie van je zonnepanelen bijgezet om extra laadcapaciteit te leveren. Het kan haast niet duurzamer.

Voordelen van Smart Charging

  • Tot tien keer meer laadpunten op dezelfde aansluiting.
  • Laadkwaliteit gegarandeerd. Altijd.
  • Dynamische verdeling van de capaciteit = sneller laden.
  • Minder investeren, meer kostenvoordeel én snel je investering terugverdienen.
  • Klaar voor de toekomst door automatische software-updates vanuit de cloud.
  • Meer flexibiliteit voor EV-rijders.
  • Koppeling met je zonnepanelen voor extra laadcapaciteit.

Smart Charging via Joulz: goed idee

Dat klinkt goed. En nu? Klop bij ons aan we regelen het. Samen kijken we wat je in huis hebt qua capaciteit en wat je wilt bieden aan elektrische rijders. Kom maar op met die laadpalen!