Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen. Als grootzakelijk gebruiker kun je er niet meer omheen. We zitten middenin een energietransitie: van fossiele brandstoffen naar duurzame en CO2-neutrale energiebronnen. In 2050 moet Nederland helemaal energieneutraal zijn. En daar kan jij aan bijdragen. Heeft zonnepanelen aanschaffen nou niet je eerste prioriteit? Maar wil je wel íets doen om de klimaatdoelstellingen te halen? Tip: je kunt je dak verhuren voor zonnepanelen. Je leest alles over de mogelijkheden in onze gratis whitepaper zonne-energie.

Download onze whitepaper
Samenwerken met Joulz

Samenwerken met Joulz

Met een Power Purchase Agreement gaan we een samenwerking aan. Jij verhuurt je dak aan Joulz en wij leggen er zonnepanelen op. Wij installeren, financieren én exploiteren de zonnestroominstallatie. De opgewekte energie? Die levert Joulz terug aan het energienet. De opbrengsten hiervan zijn voor ons. Maar je dak verhuren voor zonnepanelen biedt ook voordelen voor jou als ondernemer. Nieuwsgierig? Onze experts vertellen je er graag meer over.

Bespreek de mogelijkheden
De voordelen van dakverhuur

De voordelen van dakverhuur

Voordelen van dakverhuur dus. Heel veel voordelen. We zetten er tien voor je op een rij:

  1. Je investeert geen geld en tijd, maar je pand wordt wél duurzamer
  2. Je ontvangt een vergoeding voor dakverhuur. 
  3. Je koopt de opgewekte energie van je eigen dak voordelig in.
  4. Je vermijdt variabele netwerkkosten.
  5. Je houdt de volledige focus op de core-business van je bedrijf.
  6. Je loopt geen operationeel risico.
  7. Je zonnestroominstallatie is bankable: goedgekeurd door banken.
  8. Joulz regelt alle nodige verzekeringen (zoals opstal).
  9. Je pand verkopen bij dakverhuur? Dat kan gewoon.
  10. Je vergroot je merkwaarde met je groene dak.
Ja, ik wil mijn dak verhuren
Je dak verhuren is geld verdienen

Je dak verhuren is geld verdienen

Lees voordeel twee nog eens. Yes. Je kunt geld verdienen door het verhuren van je bedrijfsdak. Voor elk zonnepaneel krijg je een vaste vergoeding per jaar. En er is meer. Want als onze overeenkomst afloopt, kun je de zonnestroominstallatie van Joulz overnemen. Zo profiteer je nog jarenlang van je eigen zonne-energie. 

Dak verhuren voor zonnepanelen: de voorwaarden

Dak verhuren voor zonnepanelen: de voorwaarden

Je dak verhuren voor zonnepanelen betekent: profiteren van alle bovenstaande voordelen. Maar, elk dak is anders. Niet alle bedrijfsdaken zijn geschikt voor zonnepanelen. Een overzicht van alle voorwaarden:

Oppervlakte 
De hoofdregel voor dakverhuur  is: hoe groter hoe beter. Een dakoppervlakte van 2.500 m2 is wel het minimum. Het is niet zo dat je héle dak vol komt te liggen met zonnepanelen. Er is ook ruimte nodig voor toepassingen als veiligheidszones, lichtkoepels en luchtbehandelingskasten. Heb je een dak van 5.000 m2? Dan kun je gemiddeld zo’n 1830 zonnepanelen plaatsen. 

Gewicht
De dakconstructie moet een flink gewicht dragen. Het uitgangspunt is dat een plak dak 18 kilo per m2 aan extra gewicht kan dragen. En een schuin dak 12 kilo per m2. Maar ook dit verschilt per bedrijfsdak. Ingewikkeld? Valt mee. Onze constructeurs helpen je graag om de bouwkundige en technische staat van je dak in kaart te brengen. 

SDE++-subsidie
De Power Purchase Agreement is een overeenkomst voor de volledige SDE++ periode van 15 jaar. Je dak verhuren voor zonnepanelen kan alleen met deze subsidie voor grootverbruikers (bedrijven met een elektriciteitsaansluiting groter dan 3 x 80 ampère). Maar goed nieuws. Je hoeft de SDE++-subsidie niet zelf aan te vragen. Dat doen wij voor je. 

Wil je weten of jouw dak groot en stevig genoeg is voor zonnepanelen? Of ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor SDE++-subsidie? Neem contact op met Joulz en wij checken of je voldoet aan de voorwaarden voor dakverhuur. 

Neem contact op
Van advies tot installatie

Van advies tot installatie

Top. Je voldoet aan de voorwaarden. Daarna gaan veel dingen vanzelf. Joulz regelt alles voor je: van advies tot installatie. We leveren, plaatsen en onderhouden de zonnepanelen. Daar heb je dus geen omkijken naar. Het enige wat jij hoeft te doen is je dak verhuren voor zonnepanelen. Goed idee toch?

Ja ik wil mijn dak verhuren

Vraag offerte aan