Verduurzamen met zonnepanelen zakelijk

Verduurzamen met zonnepanelen zakelijk

Verduurzamen. Als grootzakelijk ondernemer kun je er niet meer omheen. Het is beter voor je portemonnee en het milieu. Maar ook de overheid vindt het belangrijk dat jij duurzame keuzes maakt. Heb je bijvoorbeeld een kantoor of bedrijf groter dan 100m2? Dan moet je vóór 1 januari 2023 in het bezit zijn van energielabel C (of hoger). Dit betekent dat je jaarlijks maximaal 225 kWh per m2 mag verbruiken. Een tussenstap naar energieneutraal Nederland in 2030. Vanaf dan wordt energielabel A de standaard. Groen ondernemen dus. Dit kan op verschillende manieren. Eén van die groene keuzes is de aanschaf van zonnepanelen zakelijk. En laat Joulz daar nou dé expert in zijn.

Vraag advies aan
Financial lease of operational lease

Financial lease of operational lease

Het grootste verschil tussen financial en operational lease zit ‘m in het eigenaarschap. Ga je voor financial lease? Dan ben je vanaf dag één economisch eigenaar van je zonnepanelen zakelijk. Het juridisch eigendom ligt de hele leaseperiode bij Joulz. Bij operational lease schaffen wij de zonnepanelen aan en huur je ze van ons. Joulz is zowel economisch als juridisch eigenaar. Op deze pagina lees je alles over de verschillen tussen financial lease en operational lease. Meer weten? Neem gerust contact op met onze lease-experts. WIl je op je gemak alle informatie lezen? In de Whitepaper zonne-energie, de groene businesscase voor ondernemers delen we de belangrijkste tips met je.

Download whitepaper
Voordelen van zonnepanelen leasen

Voordelen van zonnepanelen leasen

Zonnepanelen leasen betekent: niet de investering, wél de voordelen. Of je nu kiest voor financial lease of operational lease. We zetten alle voordelen voor je op een rij:

  • Je bespaart direct op je energierekening;
  • Je loopt weinig risico;
  • Alles wordt geregeld: van advies tot installatie;
  • Jij wordt uiteindelijk eigenaar van de zonnepanelen;
  • Je bent klaar voor de toekomst;
  • Je creëert een groen imago.

Brouwer Biocentrale

Brouwer Biocentrale is leverancier van duurzame energie. In een houtgestookte verbrandingsinstallatie (houtsnippers) wordt stoom en stroom opgewekt. De stoom wordt deels geleverd aan Friesland Campina in Balkbrug maar ook wordt de stroom aan het net geleverd. De restwarmte wordt geleverd aan een droger. Hierdoor is het rendement van de installatie boven de 90%. Zelf kon het bedrijf uiteraard niet achterblijven. Daarom zijn op de centrale zonnepanelen geplaatst.

DC Ingram Micro – De Bijenkorf

Iedereen kent de Bijenkorf wel, Nederlands oudste en meest iconische warenhuis. Met zeven winkels en een webshop die in de top-10 staat van grootste online retailers (Twinkle100) is dat logistiek gezien een enorme operatie. Ingram Micro draait daar de hand niet voor om. In 2019 is het nieuwe distributiecentrum voor de Bijenkorf geopend in Tilburg. Ingram Micro voert de leiding waarbij duurzaamheid en medewerkers centraal staan.

Cases