Financial lease

Financial lease

Voor het zakelijk opwekken van zonne-energie is leasen een slimme optie. Je schaft de zonnepanelen dan niet zelf aan, wat een flinke investering scheelt.
Wel zet je de complete zonnestroominstallatie op de balans, waardoor je fiscale voordelen kunt behalen. Bij financial lease ben je vanaf dag één zelf eigenaar van
de zonnestroominstallatie. Een slimme keuze voor ondernemers met een relatief klein zonnestroomproject met of zonder SDE++.

Dit zijn de fiscale voordelen

  • De investering kan verdeeld worden over 3 tot 10 jaar. 
  • Je hebt recht op de Energie-investeringsaftrek (EIA) van gemiddeld 11 procent.
  • Je komt in aanmerking voor de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).
Operational lease

Operational lease

Als grootverbruiker kun je gebruik maken van de SDE++-subsidie. Dat maakt dat je een leasecontract kunt afsluiten van 10 tot 15 jaar, wat voordelen met zich meebrengt. Joulz schaft de zonnepanelen aan, wij realiseren de installatie en nemen het onderhoud en beheer op ons gedurende de looptijd van het contract. Jij betaalt alleen een vooraf afgesproken bedrag per maand, rekening houdend met de SDE++ subsidie. Een mooi voorbeeld van Energy-as-a-Service.

Ondertussen geniet je van je zelfopgewekte zonnestroom, de besparing op je energierekening én op de energiebelasting, die elk jaar blijft stijgen. Bij operational lease huur je de zonnestroominstallatie en ben je in principe dus niet zelf de eigenaar. Al zijn er mogelijkheden waarbij je de installatie toch op de balans kunt zetten.

Vraag offerte aan
Rendementsanalyse voor jouw zonproject

Rendementsanalyse voor jouw zonproject

Jouw rendement wordt bepaald op basis van een moeilijke rekensom die afhangt van heel veel factoren. Bij financial lease mag je rekening houden met een rendement tussen de 12 en 14 procent. Het vaststellen van het daadwerkelijk rendement hangt af van meerdere factoren. Met behulp van een rendementsanalyse kunnen we dit exact voor je uitrekenen. Op basis van je energiebehoefte en je technische specificaties wordt de analyse opgebouwd. 

Vraag een rendementsanalyse aan