Verduurzamen met zonnepanelen zakelijk

Verduurzamen met zonnepanelen zakelijk

Verduurzamen. Als grootzakelijk ondernemer kun je er niet meer omheen. Het is beter voor je portemonnee en het milieu. Maar ook de overheid vindt het belangrijk dat jij duurzame keuzes maakt. Heb je bijvoorbeeld een kantoor of bedrijf groter dan 100m2? Dan moet je vóór 1 januari 2023 in het bezit zijn van energielabel C (of hoger). Dit betekent dat je jaarlijks maximaal 225 kWh per m2 mag verbruiken. Een tussenstap naar energieneutraal Nederland in 2030. Vanaf dan wordt energielabel A de standaard. Groen ondernemen dus. Dit kan op verschillende manieren. Eén van die groene keuzes is de aanschaf van zonnepanelen zakelijk. En laat Joulz daar nou dé expert in zijn.

Vraag advies aan
Financial lease of operational lease

Financial lease of operational lease

Het grootste verschil tussen financial en operational lease zit ‘m in het eigenaarschap. Ga je voor financial lease? Dan ben je vanaf dag één economisch eigenaar van je zonnepanelen zakelijk. Het juridisch eigendom ligt de hele leaseperiode bij Joulz. Bij operational lease schaffen wij de zonnepanelen aan en huur je ze van ons. Joulz is zowel economisch als juridisch eigenaar. Op deze pagina lees je alles over de verschillen tussen financial lease en operational lease. Meer weten? Neem gerust contact op met onze lease-experts. WIl je op je gemak alle informatie lezen? In de Whitepaper zonne-energie, de groene businesscase voor ondernemers delen we de belangrijkste tips met je.

Download whitepaper
Voordelen van zonnepanelen leasen

Voordelen van zonnepanelen leasen

Zonnepanelen leasen betekent: niet de investering, wél de voordelen. Of je nu kiest voor financial lease of operational lease. We zetten alle voordelen voor je op een rij:

  • Je bespaart direct op je energierekening;
  • Je loopt weinig risico;
  • Alles wordt geregeld: van advies tot installatie;
  • Jij wordt uiteindelijk eigenaar van de zonnepanelen;
  • Je bent klaar voor de toekomst;
  • Je creëert een groen imago.
Zonnepanelen leasen: wat bespaar je?

Zonnepanelen leasen: wat bespaar je?

Besparen op je energierekening. Klinkt goed toch? Stel. Je kiest voor operational lease. Wat levert dat je precies op? Een rekenvoorbeeld:

  • Ruud heeft een bedrijfspand van 3.000 m2 met een grootverbruikaansluiting. Hij verbruikt jaarlijks 400.000 kWh aan stroom tegen een gemiddelde stroomprijs van €0,09 per kWh. Ruud kan 1.500 zonnepanelen plaatsen op het dak van zijn bedrijf met een totaal opgesteld vermogen van 500.000 Wp. De effectieve opbrengst is 430.000 kWh in het eerste jaar. De zonnestroominstallatie kost Ruud €375.000,-.
  • 400.000 kWh x €0,09 = €36.000,-. Dit betaalt Ruud aan stroomkosten zonder zonnepanelen zakelijk.
  • Mét zonnepanelen hoeft Ruud nog maar 150.000 kWh aan stroom in te kopen. De rest (400.000 kWh - 150.000 kWh = 250.000 kWh) wekt hij zelf op. Ruud betaalt nog €13.500,- (150.000 kWh x €0,09) aan zijn energieleverancier voor fossiele stroom. Zijn jaarlijkse besparing is €36.000 - €13.500 = €22.500,-!
  • Een deel van die €22.500,- betaalt Ruud aan Joulz voor het leasen van de zonnepanelen. Zo lost hij af. Na 10 tot 20 jaar heeft Ruud alles afbetaald en zijn de zonnepanelen economisch én juridisch van hem. En die besparing van €22.500,-? Die stopt Ruud vanaf dat moment in zijn eigen zak. 

Met zonnepanelen leasen begin je direct na installatie met besparen. Daar komt nog bij dat stroom steeds duurder wordt. Dus die besparing? Die wordt alleen maar groter. Ideaal!

Cases