Financial lease

Financial lease

Voor het zakelijk opwekken van zonne-energie is leasen een slimme optie. Je schaft de zonnepanelen dan niet zelf aan, wat een flinke investering scheelt.
Wel zet je de complete zonnestroominstallatie op de balans, waardoor je fiscale voordelen kunt behalen. Bij financial lease ben je vanaf dag één zelf eigenaar van
de zonnestroominstallatie. Een slimme keuze voor ondernemers met een relatief klein zonnestroomproject met of zonder SDE++.

Dit zijn de fiscale voordelen

  • De investering kan verdeeld worden over 3 tot 10 jaar. 
  • Je hebt recht op de Energie-investeringsaftrek (EIA) van gemiddeld 11 procent.
  • Je komt in aanmerking voor de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).
Vraag advies aan
Operational lease

Operational lease

Als grootverbruiker kun je gebruik maken van de SDE++-subsidie. Dat maakt dat je een leasecontract kunt afsluiten van 10 tot 15 jaar, wat voordelen met zich meebrengt. Joulz schaft de zonnepanelen aan, wij realiseren de installatie en nemen het onderhoud en beheer op ons gedurende de looptijd van het contract. Jij betaalt alleen een vooraf afgesproken bedrag per maand, rekening houdend met de SDE++ subsidie. Een mooi voorbeeld van Energy-as-a-Service.

Ondertussen geniet je van je zelfopgewekte zonnestroom, de besparing op je energierekening én op de energiebelasting, die elk jaar blijft stijgen. Bij operational lease huur je de zonnestroominstallatie en ben je in principe dus niet zelf de eigenaar. Al zijn er mogelijkheden waarbij je de installatie toch op de balans kunt zetten. Wil je meer weten over de verschillende opties? Dat lees je in de Whitepaper: zonne-energie, de groene businesscase voor ondernemers.

Download whitepaper
Rendementsanalyse voor jouw zonproject

Rendementsanalyse voor jouw zonproject

Jouw rendement wordt bepaald op basis van een moeilijke rekensom die afhangt van heel veel factoren. Bij financial lease mag je rekening houden met een rendement tussen de 12 en 14 procent. Het vaststellen van het daadwerkelijk rendement hangt af van meerdere factoren. Met behulp van een rendementsanalyse kunnen we dit exact voor je uitrekenen. Op basis van je energiebehoefte en je technische specificaties wordt de analyse opgebouwd. 

Vraag een rendementsanalyse aan

Brouwer Biocentrale

Brouwer Biocentrale is leverancier van duurzame energie. In een houtgestookte verbrandingsinstallatie (houtsnippers) wordt stoom en stroom opgewekt. De stoom wordt deels geleverd aan Friesland Campina in Balkbrug maar ook wordt de stroom aan het net geleverd. De restwarmte wordt geleverd aan een droger. Hierdoor is het rendement van de installatie boven de 90%. Zelf kon het bedrijf uiteraard niet achterblijven. Daarom zijn op de centrale zonnepanelen geplaatst.

DC Ingram Micro – De Bijenkorf

Iedereen kent de Bijenkorf wel, Nederlands oudste en meest iconische warenhuis. Met zeven winkels en een webshop die in de top-10 staat van grootste online retailers (Twinkle100) is dat logistiek gezien een enorme operatie. Ingram Micro draait daar de hand niet voor om. In 2019 is het nieuwe distributiecentrum voor de Bijenkorf geopend in Tilburg. Ingram Micro voert de leiding waarbij duurzaamheid en medewerkers centraal staan.

Cases