Zo, jouw bedrijfspand is goed bemeterd. Precies op de juiste plekken heb jij de juiste meters hangen voor gas, elektriciteit en zonne-energie. Slimme meters uiteraard. Zodat je meetbedrijf je verbruik op afstand kan uitlezen. Maar zelf wil je ook inzicht en overzicht. Dat kan met een portal voor slimme meters. Zo’n slimmemeterportal heeft veel voordelen.

Dagelijks inzicht biedt ondernemerskansen

Een slimmemeterportal. Dat is een website met een schat aan informatie over de energievoorziening in jouw bedrijf. Hoeveel elektriciteit verbruik je per kwartier? Hoeveel gas heb je deze winter verbruikt ten opzichte van vorig jaar? Hoeveel energie kon je terugleveren dankzij je zonnepanelen? Welke bedrijfslocatie is het duurzaamst? Al deze gegevens komen van de slimme meters in jouw bedrijf. De slimmemeterportal haalt deze gegevens op en verwerkt ze in duidelijke overzichten en grafieken. Inzicht vanuit je bureaustoel dus. En daardoor waardevolle informatie om te besparen, te innoveren en te verduurzamen.

Slimmemeterportal als basis voor groene ambities

Over verduurzamen gesproken. Wat is de energieambitie voor jouw bedrijf? Wil je alleen voldoen aan de wettelijke milieueisen? Of wil je toegroeien naar een onderneming die voorziet in haar eigen energie? Misschien zelfs meer bewustzijn creëren bij medewerkers? De slimmemeterportal is de basis voor je groene ambities. Je kunt iedereen binnen én buiten jouw bedrijf toegang verlenen. Zonder extra machtiging. Dus leg die energierapporten eens voor aan externe energieadviseurs. Wie weet zien zij nog veel meer duurzaamheidskansen. Met de slimmemeterportal zet je energiebesparing eindelijk eens écht op de agenda.

Nog meer voordelen van een slimmemeterportal

Vergelijken, vergelijken, vergelijken. Dat is een groot voordeel van de slimmemeterportal. Je kunt verschillende locaties vergelijken, maar ook verschillende perioden. Heb je slimme tussenmeters, bijvoorbeeld omdat je huurders hebt? Dan vergelijk je ook die meters makkelijk met elkaar. Merk je significante besparingen op? Dat is een goede reden om de bespaargegevens uit je slimmemeterportal terug te koppelen aan de Belastingdienst. Wellicht kunnen zij het tarief van je milieubelasting opnieuw berekenen. In jouw voordeel. Ben je overtuigd van de voordelen van een slimmemeterportal? Of wil je eens kijken hoe zo’n portal werkt? Vraag dan naar de e-DataPortal, de slimmemeterportal van Joulz.

De voordelen van een slimmemeterportal zelf ervaren?

Check de demo