Maar waar begin je?

Het is voor de hand liggend, maar je hebt uiteraard een leeg dak nodig. En hoe dat dak er uitziet is wel belangrijk. Want het scheelt nogal of je een plat dak of een puntdak hebt. En ook hoeveel vrije vierkante meters er zijn. Met vrij bedoelen we zonder ramen of bijvoorbeeld bliksembeveiliging. Om dit goed in kaart te brengen beginnen we met een schouw van het dak. Met deze schouw bepalen we hoeveel vrije ruimte er is en kunnen we berekenen hoeveel zonnepanelen je kwijt kunt. Dit noemen we ook wel het grove PV-ontwerp. PV staat voor ‘Photo Voltaic’ en is de technische benaming voor zonnepanelen.

Een beetje investeren, maar vol profiteren

De kosten komen met dit grove PV-ontwerp aardig in beeld. Maar belangrijker nog, ook de opbrengsten! Want met het aantal te plaatsen panelen en het gekozen vermogen per paneel berekenen we de maximale opbrengst per jaar. Zo komen we niet alleen de besparing op je energiekosten te weten, maar weet je ook direct op hoeveel SDE-subsidie je recht hebt. En wil je liever niet in één keer investeren in de aanschaf van de installatie? Dan hebben wij daar een oplossing voor. Want voor een vast huurbedrag per maand kun je gelijk profiteren van de opbrengsten van jouw PV-installatie, zonder dat je in één keer een grote investering moet doen.

Eén integrale aanpak

Goed. De kosten en opbrengsten zijn afgestemd en je besluit om het zonproject te realiseren staat vast. Je ontvangt van ons een definitief PV-ontwerp. Hierin houden we gelijk rekening met de aansluiting op ‘het net’ en de brutoproductiemeter. Deze ‘bouwtekening’ wordt ook gebruikt bij het aanleggen van de PV-installatie, de realisatie van de middenspanningsinstallatie en de inrichting van de meetdiensten.

Wij regelen het voor je

En wanneer de subsidie is aangevraagd, de panelen zijn besteld en de installatiedatum is afgesproken is het zover. Jouw PV-project wordt gerealiseerd. En jij hoeft nergens naar om te kijken, misschien alleen de koffie te regelen. Maar verder plaatsen onze PV-installateurs de panelen op jouw dak en leveren een werkende installatie op.

En mocht er na verloop van tijd toch iets kapot gaan? Geen probleem. Wij monitoren namelijk jouw installatie en grijpen in als dat nodig is. Ook dat regelen we voor je.

Zo kun je écht gaan genieten van het zonnetje. Want met jouw nieuwe PV-installatie geeft de zon niet alleen jou energie, maar voorziet hij ook het pand waarin jij werkt van ‘gratis’ elektriciteit.