Een slimme energiemeter levert je heel wat op

Het woord suggereert misschien anders, maar met een energiemeter wordt doorgaans een elektriciteitsmeter, ook wel e-meter, bedoeld. Een meter die je elektriciteitsverbruik registreert. Thuis geef je ‘de meterstand’ één keer per jaar zelf door (óf je hebt inmiddels al een slimme meter), maar bij een grootverbruikaansluiting is dat niet toegestaan. 

Slimme meter verplicht voor grootverbruikers

Heeft jouw bedrijf een energiecontract voor minimaal 100 kW? Dan ben je voor de netbeheerder een grootzakelijke energieklant. De capaciteit van tenminste één aansluiting moet dan groter zijn dan 3 x 80 Ampère. Als grootverbruiker ben je wettelijk verplicht een telemetriemeter te gebruiken. Dat is een slimme meter, voorzien van een simkaart, die een meetverantwoordelijke op afstand kan uitlezen. Daarmee zijn alle verbruiksgegevens digitaal en realtime voorhanden. Met een slimme energiemeter wordt je werkelijke verbruik gemeten! Waar je vervolgens weer door de netbeheerder en je energieleverancier op afgerekend wordt. 

Vertrekpunt voor structurele besparingen

Inzicht in je energieverbruik levert je flinke voordelen op. Zo ontvang je een uiterst nauwkeurige factuur, gebaseerd op je werkelijke verbruik. Ook is je verbruik hét vertrekpunt voor een structurele energie- en kostenbesparing. Denk maar eens aan alle overzichten, analyses en vergelijkingen, die je kunt inzetten als belangrijke managementinformatie. Onthoud wel dat geen enkele meter 100 procent correct registreert. Is het elektriciteitsverbruik groter, dan heeft een afwijking meer financiële impact. Dus hoe zwaarder de aansluiting, hoe nauwkeuriger de meting moet zijn. Daarom worden kWh-meters ingedeeld in nauwkeurigheidsklassen 1 tot en met 4.

Financiële zekerheid met dubbele energiemeter

Heb je echt een zware aansluiting? Dan kan een incorrecte meting financieel zeer nadelig voor je uitpakken. Gelukkig heeft Joulz daar een oplossing voor: dubbele meters plaatsen. Mocht je hoofdmeter niet goed werken, dan kan de controlemeter uitgelezen worden. Zo zorgt je voor extra financiële zekerheid. Wil je meer weten over energiemeters voor grootverbruikers en uw bespaarmogelijkheden? We geven je graag advies op maat!

Benieuwd hoe Joulz jou kan helpen?

Neem contact op!