Elektriciteit verzwaren? Kostprijs berekenen!

Een zwaardere elektriciteitsaansluiting aanvragen gaat heel gemakkelijk via mijnaansluiting.nl. Tarieven vindt u waarschijnlijk wel op de site van uw netbeheerder. Makkelijk toch? Zeker, maar denkt u ook aan een goed inzicht in de kosten van uw elektriciteitsverzwaring?

Hogere prijs voor een nieuwe installatie

De kosten voor een zwaardere aansluiting kúnnen behoorlijk oplopen. Zeker als u voor het eerst van laagspanning naar middenspanning gaat. Daarvoor heeft u een nieuwe trafo-installatie nodig van circa € 35.000, waarbij de kostprijs uiteraard afhankelijk is van de soort installatie die u kiest. Een compactstation of betreedbaar station, hoog of laag vermogen, oliegekoeld of giethars: de kosten variëren per transformatorstation en toepassing. Voor de aansluiting zelf kunt u rekenen op een bedrag van zo’n € 30.000. En misschien moet de bekabeling worden aangepast, onderhoud en beheer komen er nog bij … Kortom, het vergt vaak een forse investering om elektriciteit te verzwaren. De kostprijs inzichtelijk maken helpt u om deze investering te budgetteren.

Zwaardere energieaansluiting goed budgetteren

Joulz weet welke installatie het beste past bij uw situatie nodig én wat u dat gaat kosten. Wij kennen de verschillende mogelijkheden en tarieven van uw netbeheerder. Ook kunnen wij u vertellen of u voordeliger uit bent met een ‘zuivere’ middenspanningsaansluiting of een ‘onzuivere’ aansluiting, waarbij middenspanning op laagspanningsniveau wordt gemeten. Dus denkt u erover om een nieuwe trafo-installatie aan te schaffen? Onze adviseurs geven u gedegen inzicht in de kosten van uw elektriciteitsverzwaring. Hun motto: Elektriciteit verzwaren? Kostprijs berekenen!

Elektriciteit verzwaren: kostprijs te hoog?

Misschien wilt u wel een betrouwbare energievoorziening, maar geen hoge investeringskosten. En geen verantwoordelijkheid over een dure installatie die u niet eens zelf mag onderhouden. Dat is geen probleem bij Joulz. Wij hebben veel klanten die geen boormachine willen, maar alleen het gaatje in de muur. Voor die klanten verhuren wij trafo-installaties. Tegen een vast bedrag in de maand kunt u dan altijd vertrouwen op de kVA’s of mVA’s die nodig zijn voor uw bedrijfsproces. Wel zo duidelijk en slim! Onze adviseurs leggen graag uit of transformatorverhuur iets voor u is.