Energiemonitoring is veel meer dan een online tool

Energiemonitoring of energiemanagement is hot. Want elk bedrijf wil minder energie verbruiken en besparen op de kosten. Dus plaatst u slimme meters, optimaliseert u installaties en verkleint u het aantal aansluitingen. Maar u kunt véél meer doen om uw duurzaamheidsambities waar te maken.

Factuurcontrole en contractoptimalisatie

Besparingen op technisch vlak liggen voor de hand als u eens goed naar uw energievoorziening gaat kijken. Maar ook op andere fronten kunt u energiekosten besparen. Wist u bijvoorbeeld dat de facturen van netbeheerders en energieleveranciers aan hun grootzakelijke klanten vaak niet kloppen met de werkelijkheid? Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat één op de drie facturen niet correct is! Dat komt niet doordat netbeheerders en energieleveranciers slordig zijn, maar doordat bedrijven hun energieadministratie niet op orde hebben. Denkt u aan een onvolledig en niet-actueel aansluitregister of aan contractwaarden die allang achterhaald zijn.

Technische én administratieve oplossingen

Energiemonitoring bevat naast de technische component dus ook een administratieve component. Het gaat om veel meer dan een handige tool die u online laat zien wat uw verbruiken zijn. U wilt inzicht in de verbruiken van álle energiestromen. Continu en real-time. Bovendien vindt u het waarschijnlijk prettig als één partij alles voor u organiseert en bijhoudt. Zijn mijn energiecontracten nog reëel? Wanneer dreigen mijn verbruiken de contractwaarden te overschrijden? Wat zijn de verbruiks- en kostenprognoses op basis van mijn eigen historie én benchmarks? Over deze vragen wilt u betrouwbaar advies op het juiste moment. Dat scheelt een hoop tijd, geld en gedoe!

Energiemonitoring vraagt om totaaloplossing

Joulz biedt u een totaaloplossing voor uw duurzaamheidsambities: integraal energiemanagement. Deze oplossing verbindt technische en administratieve besparingen en gaat veel verder dan energiemonitoring an sich. Wilt u weten hoe de kansen voor uw bedrijf liggen? Hoe integraal energiemanagement er voor u uit kan zien wat u dat kan opleveren? Neem gerust contact op.