Energiescan: een must voor gezonde organisaties

Is uw organisatie energiebewust? Weet u hoeveel energie u verbruikt en waar u nog winst kunt behalen? Heeft u maatregelen genomen tegen blindstroom en problemen in de power quality? Met de energiescan van Joulz houdt u uw energievoorziening gezond en up-to-date!

Energiescan verklaart het onverklaarbare

Als toegewijd ondernemer wilt u kunnen focussen op uw primaire bedrijfsprocessen. Dat kan alleen als uw energievoorziening stabiel en betrouwbaar is. Alleen dan werken uw apparaten zoals ze moeten werken, functioneert uw beveiligingssysteem naar behoren en kunt u ervan op aan dat uw transformator nog jaren meegaat. Maar wat nu als u wordt geteisterd door onverklaarbare storingen? Overbelaste kabels, flikkerende lichten, zoemende leidingen, uitvallende computers … dit is slechts een greep uit de energieproblemen van bedrijven. Erg vervelend, maar gelukkig ook te verhelpen met de energiescan van Joulz.

Energie-installatie doormeten met meetkoffer

Voor de energiescan krijgt u een van onze specialisten op bezoek. Met een mobiele meetkoffer kunnen wij uw complete energie-installatie doormeten. Dat werkt als volgt. Nadat wij uw bedrijfsprocessen hebben bestudeerd, plaatsen wij een slimme meter. Dat kan in de meeste gevallen gewoon onder spanning, zodat u daar geen last van heeft. De meter laten wij één of twee weken staan, zodat wij de meetdata kunnen uitlezen en interpreteren. Van onze bevindingen maken wij een rapportage met gerichte aanbevelingen. Waar zitten de problemen? Hoe kunt u die verhelpen? Hoe houdt u uw energievoorziening in de toekomst gezond? Waar kunt u nog besparen op energie en kosten? Welke rol kan Joulz spelen?

Startpunt voor goede power quality

De energiescan is een oplossing als u plotseling onverklaarbare storingen waarneemt. Maar u kunt de storingen natuurlijk ook vóór zijn. Vaak zijn storingen het gevolg van een slechte power quality, ofwel een slechte kwaliteit van uw spanning. Heeft u veel ledverlichting, frequentieregelaars, computers en andere elektronica aangesloten? Dan loopt u risico op vervuiling in de spanning. En vervuiling leidt tot storingen en uitval van apparaten. Het is dus de moeite waard om de power quality in uw elektrische installatie goed in de gaten te houden. Bijvoorbeeld met de power quality-meter van Joulz. Meer weten over de energiescan of de power quality-meter? Onze specialisten adviseren u graag!