Met de e-meter maakt u van energie besparen een sport

Als ondernemer wilt u grip hebben op de verschillende processen in uw organisatie. Zeker op uw energieverbruik! Dat vergroot uw groene imago en op energie valt vaak flink wat te besparen. Grip hebben start met inzicht. Daar weer de e-meter raad mee.

Waar liggen uw besparingskansen?

Inzicht in uw energieverbruik leggen uw besparingskansen als grootverbruiker bloot. Maar hoe leveren uw duurzaamheidsinspanningen nu het meeste op? Wij nodigen u uit voor een uitstapje naar de wereld van de kleinverbruiker. Op NederlandMVO.nl staat een bijzonder interessant artikel. De kop luidt: ‘Besparen met slimme meter kansloos zonder apparaat-inzicht’. Wat is de aanleiding? In 2020 moet bij 8 van de 10 huishoudens in Nederland een e-meter in de meterkast hangen. Een investering van zo’n 3 miljard euro, die moet resulteren in een energiebesparing van 3 procent.

 

Maak van energie besparen een sport

Inmiddels hebben ruim een kwart kleinverbruikers een e-meter, en wat blijkt? Er is nog niet eens 1 procent van de beoogde 3 procent aan besparing gerealiseerd. Hoe kan dat? Het lijkt erop dat kleinverbruikers niet goed weten wát ze kunnen met inzicht in de meetresultaten. De redenering lijkt nu: ‘Wat heb ik eraan om te weten wat mijn gezin verbruikt?’ Terwijl energie besparen een sport zou moeten zijn, voor jezelf, je portemonnee en een groenere leefomgeving. Deze redenering zou ons moeten drijven: ‘Ik wil weten wat elk apparaat en iedere installatie in huis verbruikt.’

Hoe de e-meter zorgt voor commitment

Laten we de redenering voor kleinverbruikers doortrekken naar de grootzakelijke markt. Stel dat iedereen in uw bedrijf de mogelijkheden van de e-meter kent. Al uw medewerkers kunnen zien wat ze besparen en wat hun inspanningen opleveren. Zou hun betrokkenheid bij uw duurzaamheidsambities dan niet groter zijn? Wij geloven erin. Gedragsverandering start met bewustwording en bewustwording met inzicht. Met moderne technologieën en slimme rekenformules kunt u dat inzicht bieden. De specialisten van Joulz vertellen u graag meer over de kansen van uw energiemeter.