FAQ overdracht overeenkomst transformatoren

Je hebt een transformator. In het verleden gehuurd bij Stedin Netbeheer. Maar nu neemt Joulz de transformatortaken over. Dat geldt zowel voor het onderhoud als het beheer. In de FAQ lees je meer informatie over de overdracht.

Wat verandert er voor je?

Weinig. Alleen is Joulz nu je nieuwe aanspreekpunt. Dus heb je een vraag over huren, kopen, onderhouden of beheren van je transformator? Stel hem aan ons. Wij denken als ervaren en deskundige energiepartner graag met je mee. Over het updaten van je energie-infrastructuur, over veiligheid en gebruiksgemak, maar bijvoorbeeld ook over groene energie.

Waarom stopt Stedin Netbeheer met de verhuur van transformatoren?

Dat is een logische stap. Stedin Netbeheer richt zich op werkzaamheden op het net. De verhuur van transformatoren valt daarbuiten. Daarom neemt Joulz de verhuurtaken over.

Wat is een transformator en waar dient dit apparaat voor?

Een transformator transformeert hoogspanning naar laagspanning. Het apparaat verlaagt het hoogspanningsvoltage naar een laagspanning van 230 tot 400 volt. Waarom? Omdat jouw bedrijf er dan gebruik van kan maken. Heb je een aansluiting van meer dan 175 KVA? Dan heb je hoogspanning. Het transformeren van hoogspanning moet je zelf regelen, dit is je eigen verantwoordelijkheid als ondernemer. Maar natuurlijk kun je voor vragen en advies altijd terecht bij Joulz.

Heb ik de transformator echt nodig? Zijn er geen andere mogelijkheden?

Ja. Je transformator is noodzakelijk. Je hebt hem nodig om de elektrische installatie op je locatie van de juiste elektrische spanning te voorzien. Zonder transformator kan dat niet.

Kan ik de transformator kopen in plaats van huren?

Nee. De transformator die je hebt gekregen via Stedin Netbeheer kun je niet kopen. Wil je meer informatie over de uitzonderingen? Neem contact met ons op.

Wat als ik gedurende de looptijd van mijn contract vertrek uit het pand?

Geen probleem. Je contract is overdraagbaar naar de nieuwe gebruiker.

Kan het contract (tussentijds) beëindigd worden?

Je gaat met ons een contract aan voor een langdurige periode. Daarin wordt je energie-infrastructuur beheerd en onderhouden en ben je als klant verzekerd van continuïteit en veiligheid. Er zijn situaties denkbaar waarin dat kan. Bij een faillissement en ontbinding van je organisatie bijvoorbeeld. Of als het perceel waarop de installatie staat, wordt gesloopt.