Power quality-meter: bedrijven kunnen niet meer zonder

Een slechte power quality is lang niet altijd zichtbaar in installaties. Maar heeft u ledverlichting, frequentieregelaars en veel elektronica? Dan behoort uw bedrijf tot de risicogroep. Gelukkig kunt u de kwaliteit van uw stroom en spanning reguleren met de power quality-meter van Joulz.

Wat kan een power quality-meter?

Een power quality-meter meet de kwaliteit van de spanning in uw bedrijf. Dat is belangrijk, omdat een slechte power quality bepalend is voor de staat en de levensduur van uw apparatuur. Uw apparaten gaan mankementen vertonen en vallen eerder uit. Bijvoorbeeld door dips of pieken in de spanning, maar ook door flikkeringen of harmonische vervuiling. Van harmonische vervuiling is sprake als u bijvoorbeeld ledverlichting, frequentieregelaars, computers en andere elektronica aansluit op de netspanning. Veel schepen, datacentra en ziekenhuizen hebben hier last van. Maar steeds vaker ook de kleinere industrie en energiezuinige kantoren. Soms met rampzalige gevolgen: de beveiliging valt uit, garanties vervallen en u krijgt zowel boetes als schadeclaims. Met een power quality-meter beperkt u deze risico’s tot een minimum.

24/7 monitoren voor preventief onderhoud

Power quality-problemen lost u meestal op met geld voor beheer en onderhoud. Dat is logisch, maar vanaf nu niet meer zo vaak nodig. Als u een power quality-meter laat plaatsen, bewaken wij de spanningskwaliteit 24/7 en spelen wij direct in op afwijkingen. Dat werkt als volgt. De meter zelf is niet meer dan een compact kastje dat wij op een handige plek achter uw transformator installeren. Maar dat kastje staat realtime in verbinding met een server. Uw meetdata worden digitaal verstuurd en direct verwerkt. Op elk gewenst moment kunnen wij dus inzien wat de kwaliteit van uw spanning is. Wij kunnen periodieke rapportages opstellen, uw spanningshistorie inzien en grafieken maken. Uiteraard kunt u ook zelf inloggen in het overzichtelijke systeem. Zo houden wij én u de vinger aan de pols en wordt uw power quality-meter een ideaal hulpmiddel voor preventief onderhoud.

Meetdata interpreteren is een kunst

Meten is pas weten als u de juiste conclusies trekt. Het interpreteren van meetdata uit power quality-meters is niet voor iedereen weggelegd. De meetspecialisten van Joulz hebben van meten hun vak gemaakt. Zij zijn gewend om met middenspanning te werken en hebben dus kennis van complexe elektrische installaties. Is er een afwijking in uw normale bedrijfsspanning? Dan kunt u ervan op aan dat zij die niet alleen als zodanig herkennen, maar ook analyseren én weten op te lossen. Ziet u er tegenop dat de power quality-meter bij u wordt geïnstalleerd? Dat is absoluut niet nodig. Wij plaatsen het kastje in een halve dag, zonder dat u er last van heeft. De installatie kan in de meeste gevallen gewoon onder spanning plaatsvinden. Dus uw bedrijfsproces kan gelukkig gewoon doorgaan. Meer weten? Laat u adviseren door de power quality-specialisten van Joulz.