Je koopt een laadpaal. Dan zijn er drie soorten fiscale voordelen voor ondernemers:
Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)
De MIA en de VAMIL zijn twee verschillende subsidieregelingen voor bedrijfslaadpalen. Vaak worden ze gecombineerd. Dat kan en mag, en zorgt voor een flinke verlaging van je fiscale winst. Met de MIA kun je tot 36% van het investeringsbedrag in mindering brengen. En met de VAMIL mag je tot 75% van de investering in een laadpunt afschrijven, op een moment dat je zelf bepaalt. Hallo liquiditeits- en rentevoordeel!
Wat zijn de voorwaarden?
Verder gelden er per regeling nog wat specifieke voorwaarden. Benieuwd naar welke subsidie het beste bij jou past? Bespreek de mogelijkheden met je belastingadviseur.
Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
Nog een lekker extra’tje. De KIA kan zorgen voor een extra fiscale afschrijving van 28% in het jaar dat je de laadpaal hebt gekocht. Maak gebruik van deze subsidie voor je bedrijfslaadpaal en reken op een mooie aftrekpost op je winst!
Bekijk samen met je belastingadviseur welke optie het beste bij jouw situatie past.
Oké. Even een voorbeeld. Je investeert €40.000 in laadpunten. Maak je dan gebruik van de MIA, levert dat je veel voordeel op. Joulz rekent het voor.
Er zijn ook lokale subsidies voor een laadpaal bij je bedrijf. Bovenop de fiscale voordelen. De moeite waard om je in te verdiepen.
Subsidie op je laadpalen dus. En wist je dat je de aanschaf van je laadpalen ook kunt terugverdienen? Stel je eigen tarief in en binnen gemiddeld drie jaar heb je de kosten eruit. Dubbel voordelig dus. Waar wacht je nog op?