Stroomverbruikmeter onvergelijkbaar met power quality-meter

Als grootzakelijke energieklant heeft u uiteraard een stroomverbruikmeter. Deze slimme energiemeter is bij wet verplicht, zodat uw netbeheerder precies weet hoeveel stroom u verbruikt. Maar heeft u dan ook nog een power quality-meter nodig? Jazeker!

Wat kan een stroomverbruikmeter?

De stroomverbruikmeter meet hoeveel stroom u verbruikt. Niet meer en niet minder. De meter is verplicht voor de verrekening van energie en een handig hulpmiddel voor uw energiemanagement. Dankzij een simkaart kunt u uw energiegegevens te allen tijde online en realtime inzien. Dat inzicht helpt u om te sturen op energieverbruik en mogelijk ook om te besparen op kosten. Heel handig. Maar daarmee is de stroomverbruikmeter niet hetzelfde als de power quality-meter. Integendeel! Zoals de stroomverbruikmeter uw stroomverbruik meet, meet de power quality-meter de kwaliteit van uw elektrische energie.

Andere techniek dan power quality-meter

Voor het meten van power quality is een heel andere technologie nodig dan voor het meten van stroomverbruik. De stroomverbruikmeter neemt een paar samples per seconde, dat is nauwkeurig genoeg. De power quality-meter meet veel vaker en ook veel meer. Deze meter moet het hele spectrum van de spanning kunnen doormeten, dus ook de hoge harmonische die van invloed zijn op de zuivere netspanning. Alleen zo kunt u achterhalen hoe diverse power quality-verschijnselen kunnen ontstaan. Denkt u aan spanningsdips, spanningspieken, en harmonische vervuiling van frequentieregelaars, ledverlichting en computers.

Juiste meter laten installeren

Wilt u weten hoe de power quality in uw bedrijf is? Bijvoorbeeld omdat u wilt dat uw apparatuur langer meegaat? Of omdat u uw onderhoudskosten laag wilt houden? Dan heeft u dus een power quality-meter nodig en géén stroomverbruikmeter. Onze specialisten sluiten deze meter binnen een halve dag aan, gewoon onder spanning. Op afstand kunnen wij uw power quality 24/7 monitoren en zo nodig direct inspelen op afwijkingen. Uiteraard kunt u ook zelf inloggen in het online systeem. Zo houden wij én u de vinger aan de pols en bent u zeker van een betrouwbare elektrische installatie. Meer weten? Neem gerust contact op.