Stel. Je neemt een extra productielijn in gebruik. Of je verwelkomt een grote groep nieuwe medewerkers. Die hebben allemaal een werkplek nodig. Dan kan het zijn dat je de capaciteit van je energieaansluiting moet vergroten. Je elektriciteitsaansluiting moet verzwaren dus. Maar hoe?
Oké. Tijd voor je to-dolijst. Bovenaan staat: verzwaren elektriciteitsaansluiting. Je hebt meer vermogen nodig, voor een verandering in je organisatie. Wat nu? Elektriciteit verzwaren klinkt makkelijker dan het is. Want naar welk niveau wil je verzwaren? Hoe bewerkstellig je de verzwaring het meest (kosten)efficiënt? Wat zijn de consequenties voor de hoofdzekering en de andere onderdelen van je installatie? Is de bestaande bekabeling nog steeds geschikt? En wat gaat het kosten om het verzwaren van je elektriciteitsaansluiting te realiseren? Je hebt vast meer vragen dan antwoorden.
Mijnaansluiting.nl. Daar ga je naartoe voor het verzwaren van je elektriciteitsaansluiting. Je geeft stapsgewijs aan wat je situatie is. Er zijn verschillende manieren om extra vermogen af te nemen. Stel, je hebt nu genoeg aan 160 kVA. Maar de nieuwe situatie in je bedrijf vereist straks 630 kVA. Dan heb je wellicht een grotere hoogspanningsaansluiting van je netbeheerder nodig. Is die voldoende? Dan is een zwaardere transformator misschien een optie. Of twee transformatoren in plaats van één. Hulp nodig? Joulz helpt je stap voor stap door je aanvraag.
Eén ding nog. Vraag de verzwaring van je elektriciteitsaansluiting altijd aan bij de netbeheerder. Hoe dan ook. Een verzwaring vóór of achter de hoofdaansluiting? Maakt niet uit. Bij de netbeheerder sta je geregistreerd binnen een categorie. Een wijziging brengt vaak een wijziging van de kosten met zich mee. Houd inzicht in je energiekosten. Anders kom je misschien voor onwelkome verrassingen te staan. Laat je goed adviseren door de specialisten van Joulz. Wij berekenen én regelen alles voor je. Dus streep ‘verzwaren elektriciteitsaansluiting’ maar door op je to-dolijst!