Wanneer heb ik een telemetrie meter nodig?

Heeft u een contract met uw netbeheerder van 100 kW of meer? Dan bent u een grootzakelijke klant, of grootverbruiker. Eén van uw elektra-aansluitingen is dan groter dan 3 x 30 ampère en een telemetriemeter verplicht. Joulz legt het u uit.

Verplichte meter die zeer nauwkeurig meet

Via uw verplichte telemetriemeter leest de netbeheerder op afstand uit wat uw verbruik gedurende een periode is geweest. Op basis daarvan krijgt u een factuur voor precies dat aantal kilowatts. Niet meer en niet minder. Telemetriemeters vallen in de categorie ‘slimme meters’. De voordelen boven de ouderwetse ‘domme meter’ met de bekende draaischijf, zijn aanzienlijk. Een telemetriemeter meet nauwkeurig en genereert alle mogelijke managementinformatie om te sturen en te besparen.

Geen signaal met een telemetriemeter, wat nu?

Een slimme meter is niet in alle situaties mogelijk. Zo kan er geen of onvoldoende signaal zijn om uit te lezen. Dat is bijvoorbeeld zo in een monumentaal pand. Door monumentale muren boren is niet toegestaan, waardoor de antenne niet naar buiten kan. Maar het bereik kan ook slecht zijn in een parkeergarage onder de grond of in hypermoderne kantoorpanden met veel HR-glas. Dat glas is dusdanig bedekt met zon- en warmtewerende folie, dat de telemetriemeter er niet doorheen komt.

Slimme meter, slimme oplossingen

Bij signaalverlies is het zaak om per situatie te kijken naar het probleem en de mogelijke oplossingen. Misschien kunnen onze specialisten de telemetriemeter verplaatsen naar een plek met meer signaal. Misschien kunnen we de antenne verlengen. In uiterste nood is het zelfs denkbaar dat we uw aansluiting verplaatsen. En anders? Gewoon accepteren dat de meter niet voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Dan blijft het bij de oude domme meter. Misschien net zo slim. Wilt u advies op maat van onze specialisten? Laat het ons gerust weten.