Wanneer moet ik mijn hoofdzekering verzwaren?

Klapt je hoofdzekering er regelmatig uit? Dan ben je toe aan een capaciteitsverhoging van je elektriciteitsvoorziening. Het is raadzaam om je hoofdzekering te verzwaren, want kennelijk heb je extra vermogen nodig. Is je machinepark misschien uitgebreid of heb je een extra laadpalen laten plaatsen zonder gebruik van Smart Charging?

Aansluiting of transformator verzwaren?

Er zijn verschillende manieren om te verzwaren. Misschien is het in jouw situatie nodig om een grotere netbeheeraansluiting aan te vragen. Daarvoor kun je direct contact opnemen met je netbeheerder. Maar kom je er niet helemaal uit? Wij helpen je er graag bij. Hoe we dat doen lees je hier. Soms vervangt de netbeheerder alleen de hoofzekering in de meterkast door een zwaarder exemplaar. Maar een andere keer moet een monteur de inkomende kabel van het elektriciteitsnet vervangen. Het kan ook zijn dat een aanpassing in uw middenspanningsinstallatie volstaat. In dat geval heb je wellicht een grotere transformator nodig, of twee transformatoren in plaats van één. Dat kan een voordelige manier zijn om je hoofdzekering te verzwaren, maar het vergt wel een eenmalige investering. Tenzij je de transformator huurt, natuurlijk.

Consequenties van het verzwaren van de hoofdzekering

Het verzwaren van de hoofdzekering kan forse consequenties hebben voor je elektriciteitsrekening. Want het is goed mogelijk dat je straks zo veel vermogen krijgt aangeboden, dat je net in een andere tariefgroep valt. Zit je in een hogere tariefgroep, dan zijn de maandelijkse energielasten uiteraard ook hoger. Maar de vraag is hoeveel hoger. En kan dat niet anders voor de specifieke situatie van jouw bedrijf? Laat het ons weten, dan kijken we graag met je mee.

Hoofdzekering verzwaren? Win advies in!

Hoe weet je nu welke verzwaring het best past bij jouw situatie? Daar kunnen wij bij helpen. Samen lopen we alle mogelijkheden met je door en we zetten de eenmalige investeringen en maandelijkse kosten naast elkaar. De eerste tip alvast voor een goed kostenoverzicht: meld elke verzwaring aan bij de netbeheerder, of die nu voor of na hoofdvoeding plaatsvindt!

Laat Joulz uw bedrijf adviseren

Neem contact op!