Datalogger voor gasverbruik < 170.000 m3 per jaar

Een gasdatalogger dus. Die registreert hoeveel gas je verbruikt. Hoe? Hij slaat de meetdata op en Joulz leest de data automatisch uit. Afhankelijk van de meetdruk, berekenen we het verschil tussen de stand die je datalogger aangeeft en de hoeveelheid gas die je daadwerkelijk hebt verbruikt. Want, echt. Daar zit altijd een verschil tussen, veroorzaakt door schommelingen in druk en temperatuur. Wij gebruiken verschillende rekenmethodes, goedgekeurd door de Meetcode Gas RNB. Weten we wat je reële gasverbruik is? Dan pas sturen we de gegevens door naar je netbeheerder zodat je factuur opgemaakt kan worden.

Energiebesparingen binnen handbereik

Wat kan ik met een gasdatalogger, vraag je je misschien af. Naast het berekenen en factureren van je reële gasverbruik. Nou, met het meetinstrument zelf niet veel meer. Maar als je de gasdatalogger samen met onze aanvullende diensten gebruikt is dat de basis voor scherp energiemanagement. Met de e-DataPortal zie je bijvoorbeeld in één overzicht hoeveel gas je verbruikt. Je kunt je meetgegevens analyseren, je verbruik bijsturen en daarmee energie besparen! Dankzij een slimme configuratie van meters en dataloggers zijn energiebesparingen binnen handbereik.

Datalogger als basis voor beheer en onderhoud

De gegevens van je gasdatalogger laten ook opvallende fluctuaties zien. Een plotselinge of gestage toename van je verbruik bijvoorbeeld. Is er ergens een energielek dat aandacht vraagt? Een brander die gereinigd moet worden? Of een oven die zo ver in rendement is gedaald dat het tijd is te investeren in een nieuwe? Daar ben je zo achter. Dankzij de nauwkeurige gegevens van je datalogger. Wij beseffen dat de aanschaf van een gasmeter met datalogger een investering vergt. Past die nu niet in je financiële plannen? Tegen een vast bedrag per maand kun je ook een gasinstallatie huren bij Joulz. Wij denken graag met je mee!

Bepalen of een datalogger voor jouw bedrijf nodig is?

Vraag persoonlijk advies aan!