Wat kan ik met een gasdatalogger?

Je gasverbruik. Is dat minder dan 170.000 m3 gas per jaar? Dan ben je niet EVHI-plichtig. Maar ja, je wilt toch inzicht in je gasverbruik. De gasdatalogger van Joulz biedt uitkomst. Ook als je energiebesparingen wilt realiseren!

Datalogger voor gasverbruik < 170.000 m3 per jaar

Een gasdatalogger dus. Die registreert hoeveel gas je verbruikt. Hoe? Hij slaat de meetdata op en Joulz leest de data automatisch uit. Afhankelijk van de meetdruk, berekenen we het verschil tussen de stand die je datalogger aangeeft en de hoeveelheid gas die je daadwerkelijk hebt verbruikt. Want, echt. Daar zit altijd een verschil tussen, veroorzaakt door schommelingen in druk en temperatuur. Wij gebruiken verschillende rekenmethodes, goedgekeurd door de Meetcode Gas RNB. Weten we wat je reële gasverbruik is? Dan pas sturen we de gegevens door naar je netbeheerder. En dan krijg jij … een factuur die echt klopt.

Energiebesparingen binnen handbereik

Wat kan ik met een gasdatalogger, vraag je je misschien af. Naast het berekenen en factureren van je reële gasverbruik dan. Nou, met het meetinstrument zelf niet veel meer. Maar gebruik je de gasdatalogger samen met onze aanvullende diensten, dan is dat de basis voor scherp energiemanagement. Met de e-DataPortal zie je bijvoorbeeld in één overzicht hoeveel gas je verbruikt. Je kunt je meetgegevens analyseren. Je verbruik bijsturen. En besparen! Dankzij een slimme configuratie van meters en dataloggers zijn energiebesparingen binnen handbereik.

Basis voor beheer en onderhoud

Nog iets. De gegevens van je gasdatalogger laten ook opvallende fluctuaties zien. Een plotselinge of gestage toename van je verbruik bijvoorbeeld. Is er ergens een energielek dat aandacht vraagt? Een brander die gereinigd moet worden? Of een oven die zo ver in rendement is gedaald dat het tijd is te investeren in een nieuwe? Daar ben je zo achter. Dankzij de nauwkeurige gegevens van je datalogger. Wij beseffen dat de aanschaf van een gasmeter met datalogger een investering vergt. Past die nu niet in je financiële plannen? Tegen een vast bedrag per maand kun je ook een gasinstallatie huren bij Joulz. Wij denken graag met je mee!