1) Formuleer je laadambitie

Je wilt een laadpunt. Maar heb je al nagedacht over je laaddoelen? Over wat je wilt bereiken met je laadoplossing? Een paar punten om op te letten:

  • Hoelang laden? Wat is voor jou de maximale laadtijd? Hebben de mensen die bij jou laden een paar minuten, uren of zelfs heel de dag de tijd?
  • Voor wie? Wil je jouw laadpunten aanbieden aan personeel, bezoekers, of allebei? En om hoeveel mensen gaat het dan?
  • Openbaar of privé? Staat jouw laadpunt op een openbare plek, of achter slot en grendel op je eigen terrein?
  • Tarief of gratis? Denk je aan geld verdienen met je laadpalen, of bied je de laadoplossing gratis aan?

Heb je het antwoord op deze vragen? Of wil je liever afstemmen wat het beste bij jouw bedrijf past? We gaan graag met je in gesprek. Wij brengen jouw mogelijkheden in kaart en zorgen voor duidelijkheid en actie.

2) Niet elke meterkast is geschikt

Er zijn twee soorten meterkasten: 1-fase en 3-fasen. En de ene is de andere niet. Er zit namelijk een groot verschil in laadcapaciteit. Een 1-fase-meterkast kan maximaal 7,4 kW laden, een 3-fasen-meterkast heeft een vermogen van 11 kW. Ons advies: kies voor de 3-fasen-meterkast. Heb je een 1-fasen-meterkast? Geen probleem. De netbeheerder kan ‘m aanpassen naar 3-fasen. Dan kun je alsnog een passende laadoplossing voor elektrische auto’s kopen of huren. Meer weten? Joulz kijkt graag met je mee.

3) Bepaal je eigen tarieven en verdien

Elk kwartaal een feestje: de betaling van jouw laadopbrengsten. Hoe werkt het? Stel een tarief in voor iedereen die aan jouw laadpunt laadt. Joulz verrekent de laadkosten en maakt de opbrengsten aan jou over. Simpel! Zo verdien je geld met jouw zakelijke laadpaal. Sterker nog. Je verdient binnen gemiddeld drie jaar je investering terug. Win-win.

Joulz geeft advies op maat

Zie je door de laadpunten voor elektrische auto’s het bos niet meer? Joulz helpt je verder.

Weten wat het beste bij jouw bedrijf past?

Vraag persoonlijk advies aan