Welke energiemeter moet ik hebben?

Ja hoor. De prijs van energie blijft oplopen. En dan al die meters die inzicht geven in het verbruik. Welke energiemeter moet ik hebben, vraag je je af. Voor jou een vraag, voor Joulz een weet. Wij helpen je aan de juiste meter voor grootzakelijk verbruik.

Ben ik eigenlijk wel grootverbruiker?

Goede vraag. Heb je een energiecontract van minimaal 100 kW? Dan ben je voor je netbeheerder een grootzakelijke klant. De capaciteit van een van je aansluitingen is dan groter dan 3 x 80 ampère. De meeste grotere bedrijven zijn grootverbruikers. Consument of klein bedrijf? Dan kun je ervanuit gaan dat je kleinverbruiker bent. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen. Kijk goed na in welke categorie je bent ingedeeld volgens de Elektriciteits- en Gaswet. Het vermogen vind je terug op je jaarrekening en je meetinstallatie. Twijfel je? Vraag gerust hulp aan de adviseurs van Joulz.

Slimme en moderne elektriciteitsmeter

Oké. Je bent grootverbruiker. Dat weet je zeker. In dat geval ben je verplicht je energieverbruik te meten met een slimme meter. Zo’n digitale meter houdt bij hoeveel stroom je verbruikt en stuurt de gegevens automatisch naar de energieleverancier. Kijk, dat is handig. En wat kan Joulz voor je betekenen? Nou, Joulz is een erkend meetbedrijf. Wij leveren alleen moderne, kwalitatief hoogwaardige elektriciteitsmeters. We zijn bevoegd je meetdata te verzamelen en te valideren. En we zorgen dat je meetinstallatie voldoet aan de wettelijke eisen voor beheer en onderhoud. Handig, makkelijk en betrouwbaar. Een slimme meter van Joulz dus, denk je nu, maar welke energiemeter moet ik hebben dan? Dat is een terechte vraag. Daar helpen we je graag bij.

Nauwkeurigheidsklasse van uw energiemeter

Er is altijd een miniem verschil tussen het geregistreerde en het daadwerkelijk verbruikte aantal kilowatts. Verbruik je relatief weinig stroom? Dan heeft een kleine afwijking in je meetdata relatief ook maar weinig impact. 0,1% van 100 kilowatt is maar 0,1 kilowatt. Maar stel, je hebt een aansluiting van 30 megawatt. Dan is diezelfde afwijking van 0,1% meteen een verontrustende 3000 kilowatt. Dat is niet acceptabel. Niet voor je netbeheerder en al helemaal niet voor je organisatie! Dus hoe zwaarder je aansluiting, hoe nauwkeuriger je energiemeter moet zijn. Vandaar al die verschillende meters met die verschillende nauwkeurigheidsklassen. Welke energiemeter jij moet hebben? Joulz rekent het je graag voor.