Welke gasmeter heb ik nodig?

De G van gasmeter. Die geeft de capaciteit van de meter aan. Want gasmeters zijn er in verschillende maten. Voor kleine bedrijven volstaan kleinere meters: G40, G65 of G100. Grote bedrijven hebben behoefte aan het zwaardere werk. Welke gasmeter past bij jou?

Gasmeters van G40 tot G1000

Heb je een kantoorpand? Of een wooncomplex met blokverwarming? Dan is een kleine gasmeter meestal wel voldoende. Een G40, G65 of G100. Maar sta je aan het hoofd van een groot industrieel productiebedrijf of een petrochemisch concern? Dan weet je het wel. Je gasverbruik is vele malen hoger. Je hebt dan dus ook een grotere gasmeter nodig. De grotere meters variëren van G160 tot G1000. Welke gasmeter heb ik nodig, vraag je je af.

Uitgaan van opgesteld vermogen

Oké. Je gaat een gasmeter kiezen. Een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk dat de capaciteit van de gasmeter is afgestemd op je daadwerkelijke gasverbruik. Dat wil zeggen: op je totaal opgesteld vermogen. Ten tweede: let op de pieken in je gasvraag. Die zijn bepalend. Want ook al draait een installatie 95% van de tijd op halve kracht, wat telt zijn de uren dat hij op volle kracht moet draaien. Het is dus best mogelijk dat je een grotere gasmeter nodig hebt dan gedacht. Ga je voor een te kleine gasmeter? Dat is niet wenselijk. Dat leidt onvermijdelijk tot storingen in je gastoevoer.

Laat je goed adviseren

Help! Weet je niet welke gasmeter je nodig hebt? Geen probleem. Je berekent het snel met de gasmodule van Joulz. Je ziet direct welke meter geschikt is voor je verbruik. Je hoeft alleen je jaarverbruik, het gecontracteerd vermogen en de meet- en netdruk van je installatie in te vullen. Maar denk om de gaspieken! Wellicht moet je het maximaal opgesteld vermogen meenemen in de berekening. Twijfel je? Vraag onze gasspecialisten gerust om advies.

Laat Joulz uw bedrijf adviseren

Neem contact op!