Welke hoogspanningstransformator heb ik nodig?

Stel, jouw bedrijf heeft een elektriciteitsaansluiting nodig vanaf 175 kVA. Van jouw netbeheerder krijgt u een speciale hoogspanningsaansluiting. Maar je moet vervolgens zelf zorgen voor een transformator die de spanning omzet naar een voltage waarmee je kunt werken. Maar hoe?

Hoe meer vermogen, hoe groter de transformator

Voor de aanschaf van een nieuwe hoogspanningstransformator kan je hulp van specialisten gebruiken. Zij bouwen de transformator in een transformatorstation in. Dat station bestaat in grote lijnen uit drie componenten. Eén: een installatie waar je aansluiting binnenkomt. Twee: de transformator die de hoogspanning transformeert tot het gewenste voltage. En drie: een verdeelinstallatie die de stroom distribueert over je eigen net. Hoe meer vermogen je nodig heeft, hoe zwaarder en groter de hoogspanningstransformator zal zijn.

Beste plek voor de hoogspanningstransformator

Welke transformator je moet hebben, hangt niet alleen af van je vermogensvraag. Wij houden ook rekening met de ruimte die je voor het transformatorstation beschikbaar hebt. En wat dacht je van de locatie? Mogelijk heb je het transformatorstation gepland op de erfgrens, naast de parkeerplaats bijvoorbeeld. Wat nu als dat ver van de plek is waar het vermogen nodig is? Bij de koelinstallatie 100 meter verderop bijvoorbeeld. Door de vele meters leiding krijg je onherroepelijk last van spanningsverlies. Is dat acceptabel? Kan jouw installatie dat aan? Of is het slimmer de hoogspanningstransformator te verplaatsen, dichter bij de koelcel?

Win in het bouwproces advies in

Een betrouwbare en passende hoogspanningstransformator is cruciaal voor de continuïteit van je bedrijf. Daarbij is het een behoorlijke investering. Laat je daarom goed adviseren. Het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium van het (ver)bouwproces, zodat je uit de beste opties kunt kiezen. De hoogspanningsspecialisten van Joulz denken graag met je mee!