Locatie: Utrecht
Type locatie: Accelerator
Infra: inkoopstation en twee hoogspanningstransformatoren 

Voor de aansluiting van Accelerator op het elektriciteitsnet plaatste Joulz een inkoopstation buiten het pand en een transformatorruimte met twee hoogspanningstransformatoren van elk 1.600 kVA in de kelder.

Meedenken en tijdig leveren

Meedenken en tijdig leveren

Accountmanager Tim Schuur licht het project toe. “Voor ons is het belangrijk dat we al in een vroeg stadium bij het project betrokken zijn. De ervaring die we in het naastgelegen pand van Genmab met een soortgelijke installatie hebben kwam daarbij goed van pas. Al snel werd duidelijk dat de transparante plint van het gebouw niet doorbroken kon worden, door de voorzieningen die wij gingen aanbrengen. Vandaar de plaatsing van het inkoopstation buiten en de transformatorruimte in de kelder. Terwijl wij al gestart waren met de engineering werd ook duidelijk, dat de oorspronkelijk geplande capaciteit te krap zou zijn. Daarop konden we ook inspelen, zodat we tijdig hebben kunnen opleveren”.

Afstemming netbeheerder

Afstemming netbeheerder

Naast het inrichten van de energie-infrastructuur, helpt Joulz bij dit soort projecten ook met de afstemming tussen de opdrachtgever en de netbeheerder. Schuur: “Ontzorgen is daarbij het sleutelwoord. Wij verzorgen voor de opdrachtgever, BAM in dit geval, de contacten met de netbeheerder en coördineren ook de realisatie van de aansluiting op het net. Deze rol is ook logisch voor ons, omdat we goede contacten onderhouden met de diverse netbeheerders”.

Lees het complete artikel

Industriebouw juni 2021