Levensbelangrijke energie

Het zal je maar gebeuren. Er ligt een patiënt op de operatiekamer als plots het klimaatsysteem ermee ophoudt. De lucht wordt vochtiger en de kans op infecties groter. Dat kan niet en dat mag niet. In een ziekenhuis is goede klimaatbeheersing van levensbelang. Zo ook in het Albert Schweitzer Ziekenhuis waar Ed Heijboer installatieverantwoordelijke is. “Een mooie en diverse baan. Mijn team beheert de totale energie-infrastructuur. Wij hebben acht trafo’s die bij topwaarde 4,5 MVA verbruiken. Genoeg energie voor een flink dorp dus. Er is ook zo veel techniek in een ziekenhuis. Voor de binnenklimaten, de lichten, de pompen, de apparatuur van de artsen .... Die techniek móet het blijven doen. Dat valt of staat met een betrouwbare energievoorziening.” En daar komt Joulz om de hoek kijken.    

Goede communicatie. Korte lijnen. Vooraf afspreken wat er gaat gebeuren en wanneer. Dat werkt prettig en daar is Joulz heel goed in.

Noodstroom en schakelhulp

Noodstroom en schakelhulp

Effectief onderhoud aan de hoogspanningsinstallatie. Terwijl de energievoorziening van het ziekenhuis blijft draaien. Dat is waar Joulz het team van Ed bij helpt. “Wij mogen nooit zonder elektriciteit komen te zitten. Dus als Joulz langskomt voor de jaarlijkse onderhoudsronde, krijgen wij een mobiel noodstroomaggregaat. Als back-up. Een extra zekerheid naast onze eigen aggregaten.” Maar Joulz doet nog meer, legt Ed uit. “Toen wij vijf jaar geleden een hoogspanningsinstallatie kregen, kregen wij extra tips voor het schakelen. Wij schakelden en de werkverantwoordelijke van Joulz liep mee. Heel fijn. Zo ging het altijd goed. Joulz heeft natuurlijk een schat aan ervaring. Ik ben blij dat ze die met ons deelden. Inmiddels leveren we de installatie spanningsloos op. Dan kan Joulz meteen aan de slag!”

Toekomst van techniek

Toekomst van techniek

Goede communicatie. Dat vindt Ed belangrijk in de samenwerking met een energiepartner. “Korte lijnen. Vooraf afspreken wat er gaat gebeuren en wanneer. Dat werkt prettig en daar is Joulz goed in. We praten ook samen over de toekomst van techniek. Hoe kan het efficiënter en duurzamer? Volstaat onze warmte-koude-installatie? Zijn zonnepanelen handig of is de terugverdientijd te lang? Joulz is een fijne gesprekspartner met passie voor techniek. Dat zie je niet vaak meer. Er is een groot tekort aan technische mensen. Ook aan installatieverantwoordelijken. Daarom is het zinvol om mensen al te werven op scholen. Techniek is zo’n mooi vak. Je ziet het niet altijd. Het zit vaak achter muren en onder vloeren. Maar het is soms letterlijk van levensbelang.”