Een pand van 6.100 m2 dat ingezet wordt als postsorteercentrum. In februari 2019 ging de eerste paal de grond in en in oktober 2019 werd DC GLS Amsterdam opgeleverd. Dat is nog een snel bouwen! Eigenlijk is het pand een groot maatpak voor een compleet sorteercentrum. Het centrum heeft in totaal een laad- en loscapaciteit voor 19 vrachtwagens en 120 busjes.

Duurzaam

Duurzaam

Het distributiecentrum van GLS in Amsterdam is een duurzaam pand, want het wordt verwarmd door een warmtepomp en is volledig gasloos. Ook liggen er zonnepanelen op het dak en wordt er op diverse plaatsen optimaal gebruik gemaakt van daglicht. Zo kan er een besparing gerealiseerd worden op de energiekosten. Het daglicht komt bijvoorbeeld terug in de 36 daglicht-koepels die ervoor zorgen dat het natuurlijk daglicht diffuus verspreid wordt. Daarnaast zijn er led-lichtlijnen aangebracht die daglicht- en bewegingsgevoelig zijn. Zo is er dus alleen licht aan als het nodig is.

Energie infrastructuur

Energie infrastructuur

Eén van de uitdagingen in dit project was de hoeveelheid zonnepanelen op het dak. Want wat is de beste aansluiting waarmee het hoogste rendement kan worden behaald en hoe kan er voldoende stroom aan het net worden teruggeleverd?

Hieraan heeft Joulz onder andere een bijdrage kunnen leveren door vanaf de  voorbereidende fase van het project al mee te denken met de opdrachtgever. Meedenken en advies geven is de basis van onze dienstverlening. Zo kunnen we samen met de klant de behoefte bepalen en voor hem het verschil maken.! Daarnaast is een gedegen voorbereiding essentieel voor het productieproces, want een goede voorbereiding scheelt een hoop aanpaswerk achteraf!

Onderhoud en beheer

Onderhoud en beheer

Het station hebben we samen met medewerkers van netbeheerder Liander in bedrijf gesteld en is nu in gebruik. Vanzelfsprekend voeren wij periodiek onderhoud uit en wanneer zich storingen of andere calamiteiten voordoen zijn we met onze 24/7 beschikbaarheidsservice snel aanwezig op locatie.