Meet je eigen opwek met de brutoproductiemeter

Meet je eigen opwek met de brutoproductiemeter

Extra opties? Als duurzaam ondernemer denk je wellicht dat je er al bent. Je hebt per slot van rekening zonnepanelen op je dak. Of een warmtekrachtkoppeling. Maar nee. Je bent er nog niet. Je kunt nog veel meer voordeel halen uit je eigen opwek en een brutoproductiemeter. Overheidssubsidie bijvoorbeeld. Of de Energie Investeringsaftrek, waarbij je een substantieel deel van het investeringsbedrag mag aftrekken van de belasting. En wat dacht je van de terugleververgoeding van je netbeheerder? Heb je met een beetje mazzel ook recht op.

Offerte aanvragen
Goed meten en registeren

Goed meten en registeren

Dat zijn een hoop voordelen. Wat moet je daar precies voor doen? Geen nood, dat hebben wij hebben al voor je uitgezocht. Stap 1: inzicht in je energieverbruik. Dat kan met de brutoproductiemeter. Die meet alle vormen van zelfopgewekte energie én registreert het aantal kilowatts zorgvuldig. Stap 2 is: contact opnemen met Joulz. Wij kunnen samen uitzoeken hoe je in aanmerking komt voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en/of voor de Energie Investeringsaftrek. En de terugleververgoeding? Daar is geen extra stap voor nodig. Je brutoproductiemeter registreert de zelf opgewekte energie. De opgewekte energie die je niet zelf verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor dien je wel een juiste (4 kwadranten) meter te hebben op de net aansluiting. Handig! En wil je nu alles weten over meten? En hoe je nog meer kunt verduurzamen? Dat lees je in onze Whitepaper: goed meten is goud waard.

Download
Brutoproductiemeter plus

Brutoproductiemeter plus

Fijn is dat, één partij bij wie je terechtkunt voor al je energievragen. Die het beste met je voor heeft. En snapt dat jij wel oren hebt naar een financiële tegemoetkoming. Want zeg zelf: eigen opwek vergt best een investering. Maar de resultaten zijn het dubbel en dwars waard. Je bent goed bezig. Groen bezig. En hoogstwaarschijnlijk ook subsidiabel bezig. Trouwens, nog één ding. De Meetcode Elektriciteit schrijft voor dat ondernemers de totale hoeveelheid zelfopgewekte energie via het Meetbedrijf doorgeven aan de netbeheerder. Dit inzicht is voor jou als klant lastig met alleen een brutoproductiemeter. De oplossing: de e-DataPortal van Joulz. Goed meten en inzicht is dé weg naar verduurzaming. 

Contact