Winst uit eigen opwek

Extra opties? Zijn die er dan? Als duurzaam ondernemer denk je wellicht dat je er al bent. Je hebt per slot van rekening zonnepanelen op je dak. Een eigen windmolen. Of een warmtekrachtkoppeling. Maar nee. Je bent er nog niet. Je kunt nog veel meer voordeel halen uit je eigen opwek en een brutoproductiemeter. Overheidssubsidie bijvoorbeeld. Of de Energie Investeringsaftrek, waarbij je een substantieel deel van het investeringsbedrag mag aftrekken van de belasting. En wat dacht je van de terugleververgoeding van je netbeheerder? Heb je met een beetje mazzel ook recht op.

Goed meten en registeren

Goh. Wat een hoop voordelen. Maar wat moet je daar dan precies voor doen? Kijk, dat is het mooie van Joulz. Wij hebben alles al voor je uitgezocht. Stap 1 is: inzicht in je energieverbruik. Dat kan met de bruto productiemeter. Die meet alle vormen van zelfopgewekte energie én registreert het aantal kilowatts zorgvuldig. Stap 2 is: contact opnemen met Joulz. Wij kunnen samen uitzoeken hoe je in aanmerking komt voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en/of voor de Energie Investeringsaftrek. En de terugleververgoeding? Daar is geen extra stap voor nodig. Je brutoproductiemeter registreert de zelf opgewekte energie. De opgewekte energie die je niet zelf verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor dien je wel een juiste (4 kwadranten) meter te hebben op de net aansluiting. Handig!

Brutoproductiemeter plus

Fijn zeg. Eén partij bij wie je terechtkunt voor al je energievragen. Die het beste met je voor heeft. Snapt dat jij wel oren hebt naar een financiële tegemoetkoming. Want zeg zelf: eigen opwek vergt best een investering. Maar de resultaten zijn het dubbel en dwars waard. Je bent goed bezig. Groen bezig. En hoogstwaarschijnlijk ook subsidiabel bezig. Trouwens, nog één ding. De Meetcode Elektriciteit schrijft voor dat ondernemers de totale hoeveelheid zelfopgewekte energie via het Meetbedrijf doorgeven aan de netbeheerder. Dit inzicht is voor jou als klant lastig met alleen een brutoproductiemeter. De oplossing: de e-DataPortal van Joulz. Goed meten en inzicht is dé weg naar vrijheid en blijheid.

Joulz zet AAN tot nieuwe energie