Een passende gasmeter

Een passende gasmeter

Een passende gasmeter biedt heel veel voordelen. Namelijk:

  • Nauwkeurige metingen
  • Inzicht in je verbruik
  • Voldoen aan de eisen Meetvoorwaarde GAS RNB
  • De kans om jouw gasverbruik te managen
  • Geld én energie besparen.
Offerte aanvragen
Welke gasmeter heb je nodig?

Welke gasmeter heb je nodig?

Ook in het grootzakelijk verbruik bestaan verschillende gasmeters. Welke gasmeter jij nodig hebt? Dat hangt af van de grootte van je bedrijf. Maar ook van de gasdruk. Heb je een hogedrukaansluiting? Dan kun je als groot bedrijf bijvoorbeeld prima uit de voeten met een G40 gasmeter. Ingewikkeld? Valt mee. Joulz staat klaar om je op weg te helpen.
 

Gasmeter uitlezen: het meetbedrijf

Gasmeter uitlezen: het meetbedrijf

Welke meter je ook kiest, je meetbedrijf moet de gasmeter kunnen uitlezen. Op afstand. Belangrijke ingrediënten daarbij zijn:

  • je type aansluiting
  • de hoogte van je gasverbruik per jaar
  • je profielcode bij de netbeheerder.

Deze ingrediënten samen vormen je gasprofiel. Nu de manier van meten nog bepalen. Stel. Je hebt profiel G2C en een gasverbruik van minder dan 170.000m3 per jaar. Dan is een datalogger voldoende. Maar een Elektronisch Volume Herleidings Instrument (EHVI) meet jouw gasverbruik nóg nauwkeuriger. Handig. Want precies meten betekent precies energie inkopen. Bij profiel GXX of GVV en een jaarverbruik van meer dan 170.000m3 is een Elektronisch Volume Herleidings Instrument (EHVI) verplicht. Deze sluit je aan op je gasmeter. Meten is weten. Lees de whitepaper ‘goed meten is goud waard’ voor meer info.

Download whitepaper
Geld en energie besparen

Geld en energie besparen

Het kan zijn dat je honderden euro’s per jaar te veel betaalt voor jouw gasrekening. Zonde. Helemaal in deze tijden van hoge gasprijzen. Wist je dat de netbeheerkosten afhankelijk zijn van jouw gasmeter? Hoe groter de aansluiting, hoe hoger de kosten. Het loont dus om te kijken of een kleinere aansluiting past bij jouw organisatie. Ook daar denken we mee. Met de gasmodule van Joulz bereken je precies hoe groot je capaciteit en verbruik is. En dus hoe groot je gasmeter moet zijn. Twijfel je? Vraag onze gasspecialisten gerust om advies.

Vraag advies aan
Duurzaam ondernemen: bewust omgaan met energie

Duurzaam ondernemen: bewust omgaan met energie

Zijn we er dan? Nog niet. Want als grootzakelijk gebruiker kun je er niet meer omheen: duurzaam ondernemen. We zitten middenin een energietransitie. En jij als ondernemer draagt hieraan bij. De Rijksoverheid stimuleert energiebesparing en stap voor stap overgaan naar duurzame energie. Want in 2050 moet het energiesysteem CO2-vrij zijn.

Dus. Wil jij al vóór die tijd je gasverbruik verminderen? Je gasmeter is het startpunt. Door ‘m slim in te richten met de juiste meetapparatuur, bepaal jij een effectieve strategie. Creëer kansen. Maak je groene energie-ambities waar. Ga AAN. Jij kiest hoe je omgaat met energie.
 

Vraag hier je gasmeter aan
Gasmeter gekozen?

Gasmeter gekozen?

Top. Je hebt een gasmeter gekozen. Daarna gaan veel dingen vanzelf. Wij leveren, plaatsen en onderhouden de gasmeting. En de meter gaat voor je aan de slag. Deze registreert je gasverbruik. En je datalogger of EHVI zorgt ervoor dat wij deze gegevens ontvangen. Natuurlijk blijf jij in charge: met de e-DataPortal heb je altijd een compleet overzicht van jouw verbruik.