Een totaaloplossing voor een vaste maandprijs

Een totaaloplossing voor een vaste maandprijs

Joulz neemt het volledige traject voor energieopslag op zich: advies, ontwerp, realisatie, beheer en onderhoud. We leggen de benodigde infrastructuur aan, leveren het batterij energieopslag systeem en het Energie Management Systeem (EMS). Je bedrijf betaalt hiervoor een vaste prijs per maand, inclusief onderhoud en beheer. Onze eigen storingsdienst staat 24/7 klaar om een eventuele storing direct te verhelpen.

De voordelen van energie opslag

De voordelen van energie opslag

Een opslagsysteem bestaat uit een of meerdere batterijen. Deze kunnen energie opslaan en middels peak shaving en load shifting piekbelasting vermijden of energie voor een later moment beschikbaar houden. Bij netcongestie biedt een opslagsysteem de volgende voordelen:

 

Joulz hielp al duizenden zakelijke klanten

Joulz hielp al duizenden zakelijke klanten

Joulz is specialist in energiezekerheid en hielp zo al duizenden zakelijke klanten aan een betrouwbare energie infrastructuur. Als one-stop shop leveren we een totaaloplossing, inclusief infrastructuur, Energie Management Systeem (EMS), meetdiensten, zonne-energie en laadvoorzieningen. Ook geven we subsidieadvies en bieden we diverse leasemogelijkheden.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de antwoorden op de veelgestelde vragen over energie opslag en de installatie en gebruik van BESS systemen.

Peak shaving draait om het om het verminderen van de hoge pieken in je energieverbruik, zodat je binnen de limiet van het gecontracteerde vermogen, van je aansluiting kan blijven. Stel dat je diverse snelladers op je terrein hebt staan en meerdere elektrische voertuigen starten tegelijk met laden, ontstaat er een grote piek in het energieverbruik. Met behulp van een batterij kan je op dit moment energie inzetten die eerder is opgeslagen, zodat je piekvraag van het stroomnet wordt afgevlakt en tóch de energie kan gebruiken wanneer dat nodig is.

Soms heb je veel energie over en wil je die energie op een ander moment gebruiken. Zo kun je de zonne-energie die je overdag hebt opgewekt opslaan en ’s nachts gebruiken om bijvoorbeeld je productie te draaien of je auto’s en heftrucks op te laden. Dit noemen we load shifting. Het inzetten van een batterij voor load shifting wordt nóg belangrijker wanneer je jouw zonne-energie niet kan terugleveren aan het net door netcongestie.

Onze BESS oplossingen zijn beschikbaar vanaf 30 kW / 35kWh en zijn modulair uitbreidbaar.

Dit is afhankelijk van het type batterij, maar wij garanderen in iedergeval een retentie van 80% na 5.000 laadcycli.

We leveren het BESS in combinatie met een slim BEMS. Dit systeem communiceert met de verschillende elementen van jouw energie infrastructuur en stuurt, op basis van vraag en aanbod, de inzet van je batterij aan. Daarnaast monitort het BEMS ook de conditie van de batterij zodat de kwaliteit en prestaties gewaarborgd blijven.

Dit hangt sterk af van de capaciteit van de batterij, varierend van zeer compact (2m²), tot systemen bestaande uit meerdere 20ft containers. Gebruikelijk is dat batterijsystemen in een 10ft of 20ft container worden geleverd.

Hiervoor kunnen we controleberekeningen uitvoeren op basis van de specifieke situatie. Naar aanleiding van de uitkomsten geven we een advies over de bestaande installatie. In sommige gevallen zal de installatie moeten worden aangepast, vaker is de installatie reeds is voorbereid op uitbreiding. Wij kunnen de eventuele aanpassingen desgewenst uitvoeren.

Netcongestie kan verschillende gevolgen hebben voor jouw bedrijf. Het is mogelijk dat je niet de gewenste aansluitcapaciteit kan krijgen voor de afname van elektriciteit, of dat je jouw eigen opgewekte energie niet kan terugleveren. In beide gevallen biedt energie opslag een oplossing. Door je batterij op te laden op momenten waarop je weinig stroom afneemt, kun je deze opgeslagen energie inzetten op piekmomenten waarop je meer energie nodig heb dan je netbeheerder maximaal kan leveren. Daarnaast kun je met een batterij jouw zonne-energie opslaan en op een later moment zelf gebruiken, of op een later moment alsnog terugleveren aan het stroomnet.

Met een batterij is het mogelijk gebruik te maken van de schommelingen op de energiemarkt. Dit kan op meerdere manieren worden gedaan. Joulz is zelf geen handelspartij, maar zorgt er wel voor dat de batterij na oplevering, middels het Batterij Energy Management Systeem, gereed is om optimaal van de energiemarkt te profiteren. Voor het handelen op de energiemarkt is het van belang dat het juiste (flexibele) energiecontract bij de energieleverancier is afgesloten. Neem voor meer informatie hierover contact op met energieleverancier van jouw bedrijf.

Met een batterij is het mogelijk om onderdeel uit te maken van de onbalansmarkt. Dit kan op meerdere manieren worden gedaan. Joulz is zelf geen handelspartij maar zorgt er wel voor dat de batterij na oplevering, middels het Batterij Energy Management Systeem, gereed is om optimaal van de energiemarkt te profiteren. Afhankelijk van de grootte van de batterij en de beschikbare capaciteit, naast het eigen gebruik, kan de batterij worden ingezet op markten als de onbalansmarkt, FCR, aFRR, etc. In Nederland zijn diverse partijen gespecialiseerd in het inzetten van BESS assets op deze markten.

Dat kan, met onze batterijsystemen kun je jouw eigen opgewekte (duurzame) zonne-energie opslaan en op een later moment gebruiken, of op een gunstig moment terugleveren aan het net. Met behulp van energieopslag maak je zo optimaal mogelijk gebruik van jouw zonne-energie installatie. Het grootste voordeel hiervan is dat de lokaal opgewekte energie ook lokaal kan worden gebruikt, zelf als de zon even niet schijnt. Jouw bedrijf bespaart hiermee het inkopen van energie en hoeft ook geen energiebelasting te betalen over de eigen opwek. Wanneer je bedrijf laadinfrastructuur heeft voor het elektrische wagenpark en de lokaal opgewekte groene energie direct gebruikt voor het opladen van de voertuigen, kunnen er bovendien extra inkomsten worden gegenereerd met HBE's.