Joulz investeert in compleet aanbod van energie-infrastructuren

Met de aankoop van Zonel Energy geeft Joulz verder invulling aan de strategie om de totaalaanbieder van energie-infrastructuren te zijn. Joulz werd in 2019 gekocht door 3i Infrastructure. Als onderdeel van 3i is dit de tweede aankoop van Joulz in de Nederlandse markt. In 2020 nam Joulz de Nederlandse tak van de laadpaaloperator Greenflux over. Met de aankoop van Zonel wordt de omzet van Joulz met circa 20% verhoogd.

Jan Verheij, directeur Joulz, is blij met de acquisitie: “Met de aankoop van Zonel volgen wij onze missie: zakelijke klanten helpen om hun energie-ambitie te realiseren. In de energietransitie van onze klanten bieden we nu ook zonnestroom-installaties aan. Sinds we onderdeel zijn van 3i hebben we meer mogelijkheden om te groeien. Zo worden we de toonaangevende aanbieder van energie-infrastructuren in Nederland. Joulz doet meer dan energiemeters plaatsen en werken aan de energie-infrastructuur. We leggen bijvoorbeeld ook laadpleinen aan en realiseren zonneparken. Joulz is ambitieus en deze aankoop zal zeker niet de laatste zijn.”

Zonel Energy wordt Joulz Zonne-energie

Zonel Energy is sinds 2010 gespecialiseerd in zonne-energie voor grootzakelijke klanten. Zonel levert de totaaloplossing voor zonnedaken en zonneparken en adviseert op het gebied van subsidie, financiering, verzekering, ontwerp en techniek. Daarnaast wordt de volledige regie over realisatie en exploitatie voor de klant gevoerd, zodat het project direct in gebruik kan worden genomen. Zonel heeft onder andere het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen en de daken van Amels/Damen Yachting in Vlissingen voorzien van zonnepanelen. Zonel blijft een zelfstandig bedrijfsonderdeel binnen Joulz, genaamd Joulz Zonne-energie onder leiding van Arice Kuijpers en Rob Staats. 

Arice Kuijpers vertelt: "Zonel heeft altijd ingezet op een versnelde verduurzaming van onze leefomgeving. We zijn trots op wat we tot nu toe hebben bijgedragen aan de klimaatdoelstellingen. Als onderdeel van Joulz, kunnen we geïntegreerde energieoplossingen aanbieden en breder in de markt opereren. Hiermee kunnen we een nog grotere bijdrage leveren aan de energietransitie.”

Joulz partner in de energietransitie

De klanten van Zonel kunnen onverminderd gebruik blijven maken van de bestaande diensten, nu zij onder de naam Joulz Zonne-energie verder gaat. Zonel klanten krijgen de mogelijkheid om naast zonne-energie ook ontzorgd te worden voor hun complete energie-infrastructuur met alle overige producten en diensten van Joulz. 

De werkgelegenheid voor alle medewerkers blijft behouden. Het bedrijf telt 20 medewerkers en daarmee komt Joulz op een totaal van 250 medewerkers. Naast de huidige vestigingen in Delft, Nieuwegein en Diemen heeft Joulz met deze aankoop nu ook vestigingen in Heerenveen en Bosch en Duin. 

Interesse in samenwerken met Joulz?

Neem contact op