Delft, 26 september 2023 – Sytse Zuidema is de nieuwe CEO van Joulz, specialist op het gebied van infrastructuur voor de energietransitie. Zuidema (55) volgt Jan Verheij op, die de functie in de afgelopen 7 jaar vervulde en nu zitting neemt in de Raad van Commissarissen. Zuidema was eerder actief als CEO van laaddienstverlener New Motion, deels als onderdeel van Shell New Energies en als commercieel directeur bij Casema/Ziggo. Hij studeerde werktuigbouwkunde aan de TU Delft.

"Met Sytse trekt Joulz een ervaren ondernemer aan die zijn sporen verdiend heeft in de laadinfrastructuur en met innovatieve datadiensten", aldus Sjoerd Vollebregt namens de Raad van Commissarissen van Joulz. "Zijn ervaring met bedrijven in snelgroeiende en veranderende markten is van grote toegevoegde waarde in zijn nieuwe rol bij Joulz."

Zuidema: "De afgelopen jaren groeide Joulz uit tot de innovatieve aanbieder van integrale energie-infrastructuren voor zakelijk Nederland. Denk aan de oplossingen die Joulz biedt voor problemen met netcongestie, het grootschalig lokaal gebruik van duurzame energie, de elektrificatie van bedrijfsprocessen en de inrichting van zero emissie logistiek. Ik zie veel kansen voor Joulz om verder te groeien als dé partner voor zakelijke klanten voor een toekomstvaste, veilige en betrouwbare energie-infrastructuur. Ik zal ervoor zorgen dat we samen duidelijk hebben hoe we deze groei verder vorm geven."

Over Joulz

Als toonaangevende aanbieder van integrale energie-infrastructuren en -diensten helpt Joulz zakelijk Nederland met het ontwerp, realisatie, onderhoud, financiering en exploitatie van energie-infrastructuur. Met jarenlange kennis van het net en installaties werkt Joulz aan concrete oplossingen voor de energietransitie. Het balanceren van de productie en de consumptie van duurzame elektriciteit is waar het nu om draait. Joulz heeft hiervoor alle expertise van infrastructuur, zonne-energie, elektriciteitsopslag, laadoplossingen en bemetering in huis. Momenteel bedient Joulz ruim 20.000 zakelijke klanten.